Heftige wachten met hoge golfslag

19 mei 2021

Het is alweer een tijdje geleden dat deze blog origineel online zou moeten komen, maar nu, 2 weken later, vonden we het wel tijd om te gaan schrijven. Hierbij dus eindelijk een dagverslag over 19 mei:

In de nacht van 18 mei op 19 mei hebben we heftige wachten gehad. Er stond een flinke wind en de golfslag was enorm hoog waardoor sturen echt verschrikkelijk was. Door het klapperen van de outerjib is hier ook een scheur in terecht gekomen… Drukke wacht dus!

De volgende ochtend was het weer een stuk beter. We hadden nauwelijks meer deining en de zon kwam soms zelfs door! Best lekker even na een paar dagen met het ruige weer.

En wat helemaal bijzonder was deze ochtend, was dat we toen we na de zelfstudie naar buiten stapten, we land konden zien! Het eerste eiland van de Azoren was in zicht, Flores. Samen met dit kwam dat een groot aantal trainees weer een beetje bereik had, snel appjes inladen en deze beantwoorden dus!

Voor de rest hadden we een erg rustige middag zonder activiteiten op de planning. Marlin heeft de rest van de dag gewoon een beetje gerelaxed en gitaar gespeeld en Karlijn heeft bijna de hele middag met een groepje zitten kletsen op het voordek. In onze ogen was het zeker een geslaagde dag!

Marlin en Karlijn

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?