FLORA&LONE | Avontuurlijke hike door het regenwoud!

Blog, Flora & Lone

Wat een dag! Een dag van modder en water, een dag van prachtig groene tinten en herinneringen.

Het begon met wakker worden met een uitzicht op gekleurde huisjes. Met kleine motorbootjes werden we naar de kant gebracht, en vervolgens in een busje naar de dropplek. Daar werden we al afgeschrikt door een bordje met de tekst “hike: one way, 4 hours”. Wij dachten allemaal “Joh, wij zijn fitte scholieren, dat doen we in een halfuurtje!”, en we begonnen hoopvol de volgroeide jungle in te lopen. Onze gids leidde ons de weg en vertelde ons van alles over de gave (onder andere vleesetende) planten. Ook liepen we langs een liaan, en konden we even Tarzan spelen. Tijdens de hike hebben we alle soorten paden bewandeld. Door rivieren, over bomen, rotsen op en af, je kunt zeker zeggen dat iedereen het had onderschat. Maar ondanks dat was het allemaal prachtig, net een scène uit The Junglebook!

Na 3 uur bergop was iedereen al bekaf terwijl de gids vertelde ons dat we op ¼ waren. Maar we bleven doorgaan! Het was pittig, maar daardoor zeker een ervaring om nooit te vergeten. Op een gegeven moment begon het naar rotte eieren te ruiken en zagen we dampwolken. Toen we de berg over waren geklommen zagen we de oorzaak daarvan: een klein, kokende beekje. De gids had eitjes en zout mee, ideaal! Bij dat beekje was er een soort steen/modder wat blijkbaar heel goed was voor je huid, een soort gezichtsmasker! En daar zaten we dan, onder de modder onze eitjes te eten.

valley of desolation - boiling lake excursie

Toen werd het alleen maar mooier, en een paar watervalletjes verder kwamen we eindelijk bij onze eindbestemming: The Boiling Lake. Hier had de gids salade met vis voor ons gemaakt, heerlijk! Daar zijn we nog een uurtje gebleven waarna de tocht terug weer begon. En nee, onze groep deed zeker geen halfuurtje over het wandelen maar maar liefst 4,5 uur! Het was in ieder geval gezellig :). Op de terugweg hebben we gebadderd onder een watervalletje in een hottub, erg luxe hoor!

Op de terugweg waren er een paar mensen gestruikeld want alles was lekker glad door de regen, maar dat is ook wel te verwachten in een regenwoud. Uiteindelijk hebben we allemaal (levend) gezwommen door een grot naar een prachtige waterval. Het was een geweldige avontuurlijke dag!

Morgen kunnen we waarschijnlijk allemaal onze bunk niet meer uitkomen, onze workout van 9,5 uur was zeker geslaagd!

Liefs uit Dominica, Flora & Lone 🙂