Floor: we gingen superhard!

 

 

Ahoy allemaal!

 

Vandaag gingen we wegvaren van Sint-Eustatius, en gingen we naar Sint Barthélemy toe varen. Ik was kapitein en Roos was mijn 1st mate dus wij moesten samen eerst nog veel dingen voorbereiden. Bijvoorbeeld kijken waar de wind vandaan kwam en hoe sterk hij was, een voyage planning maken en de route en de koers bepalen en kiezen welke zeilen we wilden gaan zetten. De bedoeling was om 8 uur weg te gaan varen, maar dat werd iets later omdat het voorbereiden wat langer duurde dan verwacht. Rond een uur of 10 zaten we op zee met de zeilen gezet en een uurtje later droegen we de wacht over aan de volgende groep.

 

De wind was erg hard, wat lekker is voor het zeilen, maar daardoor hingen we heel scheef. Daardoor mochten we ook niet aan de lage kant komen. Ook waren heel veel mensen zeeziek. Een groot deel heeft dan ook heel lang in bed of op het dek gelegen, waaronder ikzelf. Daarom hadden we ook geen happy hour. We vaarden wel superhard, ongeveer 8 knopen! We kwamen rond half 7 ‘s avonds aan op St Barths, dus we hebben vrijwel de hele dag gevaren, meer dan 10 uur!

 

Nu genieten van de laatste dagen, groetjes!

 

Floor

 

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?