Explosieve en leerzame dagen

 12 april 2021

Hoewel de verhalen in de media anders doen vermoeden, stonden de afgelopen dagen aan boord bij Masterskip niet alleen maar in het teken van vulkanische activiteiten. Natuurlijk krijgen we mee dat het voor de bewoners van Saint Vincent and the Grenadines en dan met name voor de mensen in het noorden van het hoofdeiland Saint Vincent een hectische periode is. Maar voor Masterskip valt het allemaal reuze mee. Na ons vertrek uit Bequia naar the Tobago Cays werd duidelijk dat de activiteit van La Souffriere toenam en afgelopen vrijdag was er dan werkelijk een enorme eruptie.

Trainees in moeilijkheden…?

Onze scheepsagent had ons al getipt dat we even moesten nadenken over waar we zouden uitklaren uit Saint Vincent. Immers naar Kingstown varen, wat we dat normaal doen, zat er even niet in. Vanwege de regels in Sint Maarten hoort bij uitklaren ook een set met negatieve PCR-testen. Het uitklaren zullen we nu op Union Island doen en de PCR-testen ook. Maar, als Sint Maarten de hand over haar hart wil strijken dan kunnen we de testen misschien wel helemaal laten schieten. Dan testen we gewoon in Sint Maarten bij aankomst. Het onderdeel van de schroefas-smering dat we meteen konden oppikken in Kingstown wordt ook verstuurd naar Union Island. Zo komt alles weer samen.

Toch kun je zomaar denken dat de Wylde Swan en haar trainees in de moeilijkheden komen door zo’n natuur effect als een vulkaan. Daarom kiezen wij er altijd voor om zelf het nieuws naar buiten te brengen en zo zelf te zorgen dat er geen rare verhalen ontstaan.

Een vulkaan als lesmateriaal

In het corona media geweld is het een leuke afwisseling om over ons nieuws te berichten. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want ook wij vinden het een mooi verhaal! Omdat we de wereld als klaslokaal gebruiken, kunnen we de vulkaan maar juist ook de berichtgeving over ons en de vulkaan gebruiken als les. Zo komen onze trainees ook werkelijk aan het woord en in beeld en vertellen ze wat ze hebben meegemaakt. Vooraf aan zulke interviews bespreken we de impact van media en andere zaken rondom mediawijsheid. Super leerzaam!

Het zijn dus leerzame en explosieve dagen om veel van te leren en om nooit te vergeten. Want, als er een vulkaan op een vrij kleine afstand van je uitbarst en je daar ook nog over mag vertellen in de landelijke media, weet je zeker dat je een van de weinigen bent die dat zo jong en in een zo veilige omgeving meemaakt.

Wordt vervolgd!

Geschreven door Christophe, directeur Masterskip Wylde Swan

Overzicht van artikelen

Een aantal links naar de nieuwsplatformen waarop gesproken werd over onze trainees en crew:

– Algemeen DagbladVulkaanuitbarsting dwarsboomt ophalen onderdelen Nederlands zeilschip

– RTL Nieuws Dertig Nederlandse scholieren varen in de buurt van uitgebarsten vulkaan

– NU.nlNederlands zeilschil met scholieren wijzigt koers wegens vulkaanuitbarsting

– De TelegraafAsregen over schip met Nederlandse scholieren: ‘Vulkaan meteen in lesprogramma’

– Zeilen.nlScholieren Wylde Swan getuigen van vulkaanuitbarsting

– Omrop Fryslân Friese schoolkinderen worden wakker op zeilschip onder as van vulkaan

– Leeuwarder CourantStudenten Wylde Swan moeten tussen de vulkanen door laveren in Caraïben

– Zeepost Wylde Swan onder de as van vulkaanuitbarsting

– PZC.nlVulkaanuitbarsting dwarsboomt ophalen onderdelen Nederlands zeilschip

– NH NieuwsAlkmaarse scholieren worden wakker met laagje as op schip na vulkaanuitbarsting

– Alkmaar Centraal Scholieren uit Alkmaar en Groet ontwaken onder laagje as op schip na vulkaanuitbarsting

– Omroep BrabantMaddy (15) maakt vulkaanuitbarsting van dichtbij mee

– ED.nlVulkaanuitbarsting dwarsboomt ophalen onderdelen Nederlands zeilschip