Excursie op Union Island: oog-in-oog met gewapende agenten

27 februari 2021

Hoi,

We werden vanochtend om kwart voor 7 wakker gemaakt en ontbeten met yoghurt (eigenlijk iedereens favoriet). Na het ontbijt hadden we zoals gewoonlijk zelfstudie. Na de zelfstudie gingen we voor het eerst echt een eiland op. Het eiland was Union Island. Toen we op het eiland aankwamen hebben we eerst heel eventjes gechilled op het strand. Een docent ging toen wat vertellen over het eiland. Daarna begonnen we aan de hike van de hoogste Saint Vincent en de Grenadines.

Onderweg kwamen we eerst 2 koeien, later een hagedis, hierna lag er een schildpad midden op het pad. Toen we aan het steilste stukje begonnen kwamen we nog een slang tegen. Hierna waren we echt op de top. Er was een heel mooi uitzicht. Na daar even hebben gestaan en een koekje hebben gegeten begonnen we weer aan de terug reis. We kwamen de schildpad weer tegen die 10 meter was verplaatst ongeveer.

Toen we uit het beschermd natuurgebied liepen stonden er een forest ranger en 2 gewapende agenten ons op te wachten. Eerst keken ze ons heel boos aan, maar gelukkig hadden deze vriendelijke bewakers al snel door dat wij geen stropers waren en was er dus ook geen echt probleem. We hebben er een leuk praatje mee gemaakt, omdat we moesten wachten op de docenten die heel ver achter ons liepen. Toen we aan het praten waren met de forest ranger zijn we er achter gekomen dat ze op Union Island een traditionele dans hebben die die helaas niet voor wilde doen ;(. Daarna kwamen de docenten aan lopen en mochten wij doorlopen. Wanneer we op het strand terug kwamen wilden we de zee in dus een paar liepen de zee in alleen Rachel ging op een zee egel staan dus ging de rest toch maar bij de boot zwemmen.

Na het zwemmen gingen we avond eten, hadden we nog ankerwachten en toen werd het stil aan boord.

groetjes, Lotte en Jikke