Man over boord! (M.O.B. Training)

16-01-2021

Gisteren gingen we rond 14.00 uur naar Union Island voor een excursie! We hebben gehiked naar het hoogste punt van het eiland. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht, we konden de Wylde Swan in de verte in het water zien liggen (zie foto). Ook zagen we allemaal felgekleurde huisjes die aan de andere kant van het eiland stonden. Het was best moeilijk om op het hoogste punt te komen, het was erg stijl en er lagen veel kleine steentjes die onder je voeten weg konden schuiven, maar het was zeker de moeite waard. Tijdens het wandelen was het heel erg gezellig! We hebben veel met elkaar gepraat en gezongen. Toen we weer beneden waren mochten we in het prachtig heldere water zwemmen, er zijn natuurlijk veel foto’s gemaakt en toen we weer terug waren stond er een heerlijke maaltijd op ons te wachten.

Vandaag hadden we dezelfde planning als normaal, om 07.00 uur ontbijt, 08.00 uur zelfstudie, 12.00 uur lunch en rond 13.00 uur Happy Hour. De rest van de dag hadden we in principe vrij, maar we moesten altijd klaar staan om te kunnen helpen met zeilen. Vandaag was PAT jarig, om dit te vieren hadden de koks een citroenkwarktaart gemaakt, dit viel zeker in de smaak. Rond 17.30 uur heeft Marieke iets uitgelegd over koraal, omdat we naar een onbewoond eiland gaan waar we gaan snorkelen en barbecueën. Dit werd onderbroken door een harde zoemer, MOB (man overboord drill). We hebben dus geoefend wat er moet gebeuren als er iemand overboord valt. Bij deze drill werden er twee jerrycans over boord gegooid, die dienden als iemand die over boord was gevallen. Alle zeilen moesten zo snel mogelijk naar beneden en daarna moesten we de jerrycans terugvinden. Toen dit allemaal gebeurde moesten alle trainees in de pantry of mainholt zitten. Het duurde best een tijdje en het terugvinden van de jerrycans bleek moeilijker dan verwacht… Daarom gaan we het binnenkort nog een keertje oefenen.

Hannah en Noortje

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?