Excursie Fort Duvernette

19 februari 2022

Hallo allemaal,

De ochtend begon vandaag eerder dan normaal, want we gingen op excursie. We gingen naar fort Duvernette op een eilandje bij Saint Vincent. Het was een hele klim naar boven, maar liefst 250 traptreden. Het uitzicht was echt heel mooi. Er waren heel veel salamanders en kreeften op het eiland, ook hebben we nog een mooie regenboog gezien.

Toen we om acht uur terug waren op de boot hadden we ontbijt, en vandaag was het brood. Daarna begonnen we iets later dan normaal aan de zelfstudie, waar we tussendoor een hele tijd op het dek hebben gestaan om te kijken naar de locatie waar Pirates of the Caribbean is opgenomen. Daarna ging de zelfstudie weer verder en om 12.00  kregen we lunch, vandaag stond er brood en salade op het menu. Na de lunch hadden we happy hour, dit is nog steeds een hele uitdaging als we erg schuin gaan met het zeilen. Toch waren wij vrij snel klaar. Rond 14.00 begon de tweede ronde van de internships.

Ik (Line) was Deckhand vandaag. We begonnen met een uitleg over het mainsail en welke lijnen daarbij horen en waar al deze lijnen voor zijn. Daarna moesten we alle zeilen naar beneden halen, omdat we geen wind meer hadden doordat we achter Sint Lucia langs zeilden. Dit ging niet helemaal goed bij het mainsail, want de gaffel lieten we naar beneden vallen. Gelukkig kwam alles weer goed. Hierna kregen we een vier uurtje met heerlijke oreo koekjes en limonade. Daarna gingen we verder met een spelletje waarbij we via walkie talkies aan een ander groepje een tekening moesten uitleggen. Dit om te oefenen met goede communicatie.

Ik (Berber) was kok. Wij gingen voor het avond eten soep maken. Eerst hebben we de groentes gesneden, en de bouillon gemaakt. Na een korte pauze hadden we de kip gemarineerd en in de oven gedaan. Als laatst hebben we de ‘noedels’  bij de bouillon gedaan, we hadden geen noedels aan boord dus hadden we het met spaghetti gedaan. De soep was echt heel lekker

Toen was het alweer bijna 6 uur en dus tijd voor avondeten. We aten noedelsoep. Tijdens het eten had ik (Berber) zeilwacht van 18.00 tot 20.00 en ik (Line) daarna van 20.00 tot 22.00. Hierna zijn we lekker gaan slapen na een vermoeiende, maar leuke dag.

Groetjes Berber en Line