JULIA | Eindelijk APPELTAART aan boord!

Blog 6 februari Julia

De ochtend begon zoals gewoonlijk: opstaan, ontbijten, zelfstudie. Tijdens mijn wiskunde sommen werden we onderbroken door een vrolijke en bevrijdende mededeling; we gingen de verjaardag van de deckhand Titouan vieren! Terwijl de mainhold met kleurrijke vlaggetjes was versierd, at ik De Appeltaart waar ik toch zo naar had uitgekeken.

Appeltaart op de Wylde Swan

Na de afwas en “happy” hour keken de docenten toch wat bedenkelijk naar de boze lucht en huiverden ze bij de woeste wind die over het dek waaide. Het plan was om te survivallen op een onbewoond eilandje niet ver van de plek waar we voor anker lagen. We zouden een stukje moeten zwemmen met onze spullen en zelf een slaapplekje moeten opbouwen. Plottwist: We gingen niet survivallen. Na opgeluchte kreten begonnen we aan onze rustige middag. We hadden echt behoefte aan wat kalmte na de drukke week die we al achter de rug hadden.

Die middag waren er nog verschillende activiteiten waar je aan kon deelnemen. Een knopencursus van Rigmor en Navigeren met de sterren van Kapitein Ruth. Ik heb die avond veel geleerd en kon eindelijk even bijkomen.

Het avondeten was ook fantastisch: Pizza’s! Ook kwamen nog twee leden van de crew langs, Marla en Jonne, die we voor de laatst zagen voordat ze zouden beginnen aan hun backpackreis. Daarna heb ik nog gezellig een filmpje gekeken en ben ik toen gaan slapen. Wat ik trouwens nu ook ga doen!

Groetjes en welterusten van Julia

Julia masterskipper