EHBO cursus en het moordspel…

Hallo allemaal,

We zijn nu al een tijdje op zee, ongeveer 10 dagen. De dagen zien er steeds meer hetzelfde uit, s ’ochtends hebben we zelfstudie, dan happy hour, sail training en in de avond hebben we wacht. Tussendoor doen we soms nog spelletjes met zijn alle of kijken we een film. Iedere dag gaan we stipt om 17:00 met een clubje en de kapitein klaverjassen. Gister avond zijn we begonnen met een nieuw spel, het moord spel. We hebben allemaal een slachtoffer, moordwapen en een locatie getrokken, het doel is om je slachtoffer op de locatie te krijgen en te tikken met je moordwapen. Het is heel leuk omdat iedereen super fanatiek is. Er worden mensen vermoord met een koffie kan, een plakje salami of een bord.

Gister tijdens de sail training kregen we een EHBO cursus van Rob. We begonnen met een stukje uitleg en daarna mochten we oefenen. In verschillende delen van het schip lagen slachtoffers met allemaal een ander letsel. In de keuken lag Amerins met een snij wond, bij de bar kreeg Nikkel een brand wond, Daniel had een hart stilstand op de brug en Pelle stikte in een pinda. We hebben gelukkig iedereen kunnen redden. Vandaag tijdens de sail training kregen we van Daniel en Pieter uitleg over het weer en de verschillende stromingen.

We gaan nu met een goeie snelheid recht op de Azoren af. Als je heel snel gaat ga je ook erg hellen. We gingen tijdens het eten vanavond zo schuin dat de zijkant van de boot voor een groot deel onder water stond. Doordat er nog ramen open stonden zijn er een aantal bedden helemaal nat geworden.

Nog een paar dagen en dan zijn we op de Azoren. Iedereen kijkt er heel erg naar uit om eindelijk weer land te zien, en eten in te slaan.

Groetjes vanaf de oceaan en tot over een paar weken!

Nienke