Een survival nacht op het strand!

3 april 2021

Halloo Arwen en Meike hier!

Het was zaterdag en dit betekende toetsdag. Bijna iedereen moest een of meerdere toetsen maken. Na het stressen tijdens de toets mochten we meteen zwemmen!

Het was de eerste dag dat we aan land mochten! Iedereen had er super veel zin in want het aan boord blijven verveelde uiteindelijk wel. Vooral als we langs mooie eilanden zeilden. Het eerste eiland dat we mochten bezoeken was Union Island, we gingen hier een nacht survivallen terwijl de Swan ergens anders heen ging.

Met tenders (kleine bootjes) werden we naar de kust gevaren tot we nog een klein stuk door het water moesten lopen, met onze tassen op ons hoofd. Stijn (docent) had ons een les over survivallen gegeven, dus wisten we waar we aan toe waren!

De baai waarin we aankwamen op het eiland heet Bloody Bay. Er was een mooi wit strand, kliffen, grotten. We hebben ook veel mooie grote schelpen gevonden, helaas mochten die niet mee aan boord. Tijdens het verkennen van het strand hebben we verrassende dingen gezien: twee dode leguanen, het schild van een schildpad en super veel losse koraalblokken verspreid over het strand en zelfs in het bos. Bij aankomst hebben we veel gezwommen en gesnorkeld want er waren mooie vissen te zien. Toen de zon begon met ondergaan, hebben we ons kamp opgezet. Een deel van de groep maakte de slaapplaats klaar en de rest maakte het kampvuur klaar. Van de koks hadden we eten meegekregen dat we op hebben gewarmd boven het vuur. Een aantal van ons hebben in de avond ook nog gezwommen. Er waren lichtgevende algen in het water, het was een magisch gezicht!

De rest van de avond zat iedereen dicht bij het vuur want het was best koud, niemand had een slaapzak mee. Rond middennacht hebben we afgeteld want het is Martijn zijn 16e verjaardag!

Groetjes Arwen en Meike

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?