Een nieuwe tutorial: dekchillen

13 mei 2021

Ahoyyyyyy, vandaag was weer een dag op de oceaan zoals alle andere. Er werd weer hard gewerkt tijdens zelfstudie en Happy Hour was weer super happy. Vandaag zijn we ook weer verder gegaan met de internships.

Danne:

Ik had interior manager internship, hierbij moest ik happy hour begeleiden. Ik hoefde dus ook zelf niet mee te doen met happy hour. Toen happy hour voorbij was moest ik nieuwe groepjes maken voor week 4. De groepjes waren voor corvee, happy hour en de sailwatches.

Michèle:

Ik heb deze week internship bij de Captain, ik heb samen met Tygo en Wessel geleerd over verantwoordelijkheden, overzicht houden, navigeren aan de hand van de sterren en de zon met een sextant en we hebben gecommuniceerd met de kant.

Tutorial ‘dek chillen’

Omdat we deze blog veels te laat aan het schrijven zijn, zijn onze bezigheden een beetje weggezakt… Daarom krijgen jullie een spoedcursus dekchillen, want dat is zeer belangrijk wanneer je op een zeilschip vaart.

Stap 1:

Zoek de zon op, je kan ook dekchillen in de schaduw of in een zeilpak. dekchillen kan altijd, maar in de zon heeft onze persoonlijke voorkeur.

Stap 2:

Houd er tijdens het kiezen van een goede ligplek rekening mee dat er geen golf over je heen komt, anders krijg je het koud.

Stap 3:

Smeer je goed in, er zijn al genoeg kreeften aan boord. En ben je niet goed ingesmeerd, geen zorgen. Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje.

Stap 4:

Zorg voor goed gezelschap. In je eentje kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat je in slaap valt, en dan kan je niet meer op stap 6 letten.

Stap 5:

Ga liggen op je rug of buik, en draai eens in de zoveel tijd om, zodat je aan twee kanten bruin wordt.

Stap 6:

Blijf, ondanks stap 2, goed luisteren of er toch niet een golf over het dek komt gespoeld, en sta paraat om op te springen.

Stap 7 (voor de saaie Nederlander):

Neem een spraytan als de zon, zoals gebruikelijk, niet schijnt.

Groetjes,

Iris en Karlijn