Een main hold vol met zeiltermen en vertalingen

16 mei 2022

Ahoi,

Vandaag was lazy-day, dat betekend dat de opkomst voor het ontbijt nog een stuk magerder is dan normaal. Meteen na het ontbijt ging ik (Emma) met Daisy, Jeroen en Lotte het jib-net in om de outer-jib te strijken en netjes op te doeken. Vandaag moesten de motivatie-/sollicitatiebrieven voor de ships-takeover ingeleverd worden dus daar was iedereen heel druk mee bezig. Zeiltermen, vertalingen en allerlei andere dingen gingen over en weer in de main-hold waar veel mensen zaten te schrijven. Hier en daar werden elkaars brieven gelezen en hielpen mensen elkaar.

Het tien uurtje was vandaag arretjes keek super lekker, dit had de crew de avond hiervoor klaar gemaakt. Bij de lunch hadden we (door trainees klaargemaakte, want lazy-day is ook voor de crew) kaasstengels en soep. Toen hebben we meerdere keren het main-stay sail gezet en gestreken, wat een beetje frustrerend is als je het voor de 3e doet maar oké. Toen hadden we als 4 o’clockie, aangezien het fruit allemaal bevroren is/is geweest vanwege een fout met de koelkast, een heerlijke smoothie van heel veel soorten fruit gemaakt door Madelon en Ceder. Toen gingen we Harry Potter kijken op de beamer in de mainhold en werd er in de galley hard gewerkt aan de pizza’s voor het avond eten. De pizza’s waren echt verrukkelijk.

’s Avonds in de loop van de avond werden er steeds meer zeilen gestreken aangezien we steeds dichterbij komen bij Frankrijk en we daar vanwege het getij op een goed moment aanmoeten komen, dus de hele tijd opletten of we niet te snel of langzaam gaan. Tijdens de wacht van 10-12 mijn wacht (Ivar) hadden we voor het eerst zicht op de vuurtoren en een klein beetje land. Tijdens mijn wacht (Emma) hebben we de inner-jib gezet omdat we nu weer te sloom gingen… Ook hadden we in de 00-02 wacht voor het eerst weer bereik, even de berichtjes binnenslepen terwijl we lekker op een tosti knabbelde.

Groetjes,

Ivar en Emma