Dolfijnen kijken vanuit het jibnet

De misselijkheid begint te zakken en de trainees pakken steeds meer taken op. Het is tijd voor blog 7 door Lobke en Marijn:

Na een dag best wel zeeziek te zijn geweest, werden we gelukkig weer goed wakker. De dag begon met een lekker ontbijtje, waarna we toch echt moesten beginnen aan zelfstudie. We waren nog steeds aan het zeilen op drie meter hoge golven, waardoor zelfstudie nogal een uitdaging op zich was. Ongeveer de helft zat buiten, maar wij voelden ons gelukkig goed genoeg om binnen te werken. Lobke moest eerst met haar groepje de lunch afwas doen voordat we om 13u begonnen met de dagelijkse happy hour.

Lobke was met happy hour deck en Marijn met haar groepje extra. Extra was vandaag extra speciaal want we mochten met z’n drieën het jibnet (het net voor op de punt) in om de innersail van de stag af te halen. Dit was echt geweldig en het uitzicht was prachtig. We hebben zelfs dolfijnen kunnen zien vanuit het net. Het duurde alleen wel twee uur te lang waardoor we niet meer mee konden doen aan het middagprogramma. Deze bestond uit Danique die vertelde over zeeziekte, Steven gaf uitleg over complexe getallen en Maaike die vertelde over de origin of life. Daarna hadden we nog een spelletjestoernooi geregeld door Steven. ’s Avonds om 18u aten we een heerlijke pasta.

Vanaf 18u beginnen ook de watches, deze duren twee uur en gaan door tot 2u ’s nachts. We zitten niet samen in het groepje, dus Marijn had van 18u tot 20u en Lobke had in eerste instantie wacht van 0u tot 2u, maar deze ging niet door omdat we rond 23u aankwamen op plaats van bestemming en gingen ankeren. Na twee dagen non stop zeilen was dit best wel lekker. We zijn allebei lekker op tijd in bed gaan liggen, omdat we ook nog een uurtje ankerwacht moesten lopen. Marijn had met Job van 0u tot 12u en Lobke had samen met Jasmijn van 3u tot 4u. Bij deze wacht hadden Lobke en Jasmijn zelfs tosti’s gekregen. Deze krijg je normaal gesproken alleen bij de normale wacht van 0u tot 2u. In het begin hebben we nooit zo veel zin in de wachten, maar uiteindelijk gaat het best snel en kun je weer gouw verder gaan slapen.

Lobke en Marijn