Deckhand Rinske: “Het worden echte zeebonken!”

3 januari 2021

Hoi iedereen!

Ik ben Rinske en ik zeil deze trip mee als nieuwe deckhand. Net als de trainees moest ik deze week dus ook een nieuw schip leren kennen. Dat betekent heel veel kijken naar de zeilen en de lijnen en gewoon maar luisteren en meemaken hoe het reilen en zeilen hier aan boord gaat van de Wylde Swan.

In de eerste week aan boord is er ongelooflijk veel vooruitgang te zien in de skills van de trainees en ook in de mijne natuurlijk. Als deckhand loop ik van tien uur ‘s avonds tot drie uur ‘s nachts wacht. De eerste vier uur vind ik veruit het leukst omdat er dan trainees zijn die ook twee uurtjes per nacht wachtlopen. Er worden zeilen gehesen en gestreken. Ze worden getrimd en ook de machinekamer heeft eens in het uur wat aandacht nodig. De eerste tien minuten is altijd even wakker worden maar daarna wordt er altijd vrolijk gekletst over van alles en nog wat (vaak over wat hun lievelingseten is, pizza…).

In de eerste dagen heb ik veel uitgelegd over hoe je moet sturen en hoe lijnen opgeruimd moeten worden. En wat je nou met al die buizen en pompen daar beneden in de machinekamer moet doen. Het is ontzettend leuk om te zien dat ze na een week zelf rondlopen op het dek om lijnen op te schieten en dat ze dat ook als een team doen. Ze helpen elkaar en als de een het niet weet, dan staat er altijd iemand anders te springen om het uit te leggen. Op dat moment juich ik altijd even in stilte want dan is het tijd om naar het volgende onderwerp te gaan! Of nouja, nog steeds het onderwerp zeilen natuurlijk. 😉 Maar elke dag een stukje uitdagender zodat de trainees uiteindelijk echte zeebonken worden!

Een zwaai vanuit de Cariben,

Rinske