De vulkaan in het echt!

15 april 2021

Ahoy!!

Vanaf Union Island vertrokken we naar Sint Maarten, daarvoor zijn we wel een paar dagen onderweg. Dat we weer aan het zeilen zijn was wel te merken omdat Linda de hele dag zeeziek was. We dachten dat we ondertussen wel zeebenen hadden gekregen maar niets is minder waar. Op zo’n schuine boot gingen er nog een paar onderuit. Hierbij moeten de docenten niet vergeten worden. Het was dus lachen, gieren, brullen en vallen aan boord. Hierdoor zijn onze knieën ook weer een hoop blauwe plekken rijker, maar dat zijn we al wel gewend.

Voor een aantal was vandaag de dag dat ze eindelijk hun zelfstudie hebben afgerond. Hierdoor kunnen ze zich volledig richten op de scheepsovername die morgen begint. Voor de anderen komt het einde ook al in zicht maar moeten er eerst nog een paar toetsen gemaakt worden. Daarna is het aan ons de taak om de crew over te nemen.

s’ Middags hadden we een central lesson over de geschiedenis van de Cariben. Hierbij ging het over slavernij en de VoC en WiC. We hebben geleerd over de bevolking en waarom de namen van de eilanden zo verschillen qua taal.

Zoals jullie heel misschien ergens ooit wel een keer voorbij hebben zien komen is er een vulkaan uitgebarsten op Saint Vincent ;). Hiervoor hebben wij de uitgebarsten vulkaan nooit met eigen ogen kunnen zien maar vandaag was het moment dat we er langs zijn gezeild. We zijn natuurlijk wel op veilige afstand gebleven. Maar dan verwachten jullie dat wij dikke aswolken gezien hebben en nog lava er uit hebben zien pruttelen maar nee. Het zag er wel mysterieus uit maar het was toch anders dan we verwacht hadden. Gelukkig was er voor de bevolking wel weer stroom op het eiland want toen het langzaam donker werd, gingen de lichtjes in de verte aan.

Latersss,

Linda en Nouska