De scheepsovernames zijn begonnen!

13 maart 2021

Hoii, Lotte en Isa hier!

Vandaag is de scheepsovername begonnen, dat houdt in dat de trainees nu de crew zijn en andersom. We konden uit alle functies kiezen. We moesten er 2 kiezen en daar moesten we sollicitatiebrieven voor schrijven. De functies waar we uit konden kiezen zijn: captain, first mate, bosun, deckhand, engineer, cook, doctor, teacher en interior manager. Lotte is de komende 2 dagen kok met 3 andere koks. Vandaag heeft ze brood gebakken, lasagne gemaakt en chocolate chip cookies gebakken als toetje, voor alle 40 personen aan boord. De gemaakte gerechten vielen heel erg goed in de smaak. Normaal gesproken krijgen de trainees altijd eerst eten. Nu de scheepsovername bezig is vonden de nieuwe ‘trainees’ (= de crew) dat zij eerst mochten eten. Hierna heeft de crew het achterdek ingepikt en moesten de ‘trainees’ de afwas doen.

Isa is de komende 2 dagen scheepsarts, ook met 3 andere. Als eerste hadden we uitleg gekregen over wat je moet doen bij trauma’s op de eerste hulp. Daarna kregen we een casus. Elise (docent) had last van obstipatie. Dit moesten wij uitzoeken door gesprekken en onderzoeken uit te voeren. We hadden het uiteindelijk goed en Elise kon gelukkig goed en snel geholpen worden. Morgen gaan de dokters leren hechten en nog veel meer doen.

Het zeilen ging heel goed tijdens de eerste dag van de scheepsovername. We hebben Barbados zelfs nog even gezien. Dat vonden we wel een minder mooi eiland dan de andere die we hebben gezien, maar het was leuk om er even langs te zijn gevaren!

We moeten snel zeilen hijsen dus doeiii!

Lotte en Isa

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?