Dé rots uit Pirates of the Caribbean

30 maart 2021

Ahoy!

We hebben de afgelopen dagen steeds heen en weer aan de lijzijde (rustige zee met weinig wind) van St. Vincent gevaren. Maar vanochtend kozen we het ruime sop en durfden we het aan om aan de loefzijde te varen, hier waren de golven en de wind een stuk harder. Tijdens de zelfstudie hoorden we opeens paniek op het dek, de schoot van een van de zeilen was geknapt. Toen zagen we vanuit de pantry dat er ook nog eens een grote golf over het dek sloeg die de kapitein en bootsman kletsnat maakte. Om het af te maken braken de masten doormidden! De stuurman kon gelukkig met al zijn mannelijke kracht de mast overeind houden (dit moesten we echt niet van hem erin zetten;)). Dat van de mast en het verdrinken is een grapje natuurlijk.

Tijdens de middag gooiden we het anker uit in een baai in St. Vincent, met super mooi uitzicht (zoals hieronder te zien is). We denken dat die rots op de foto voorbij komt in Pirates of the Caribbean. Vanavond gaan we die film ook kijken en dan kunnen we het bevestigen. Maar dat we voor anker liggen betekent dat we weer mogen zwemmen! We kregen daarna in onze bikini les over hoe het is om in de horeca te werken, die werd gegeven door Koen de scheepskok. Daar werden onze smaakpupillen op de proef werden gesteld, zo moesten we super hete peper eten en stonden al onze monden in brand.

Daarna gaf Helene uitleg over vormstabiliteit van verschillende schepen, wat ze uitlegde door middel van een uitgeholde sinaasappel. Daarna plonsden we allemaal weer het water in!

Groetjes Romée en Linda