De persconferentie

Maandag 14 december, 2020

Hallo allemaal,

Vanochtend hebben we ontbeten met havermout, wat eigenlijk best lekker is als je er veel toppings opdoet. Zoals rozijnen, kaneel, noten en een appeltje. Daarna zijn we zoals gewoonlijk begonnen met de zelfstudie.

Ook het zeilen gaat best lekker. Vanmiddag hebben we wel de outerjib en de course naar beneden gehaald omdat daar wat scheuren inzaten. Dat lijkt nog best spannend, een zeil naaien op een ra van 30 meter hoogte.

Vanavond hebben we de persconferentie van Rutte bekeken. De vraag is natuurlijk of dit invloed op ons heeft, dat Nederland nu in lockdown gaat. Tot nu toe is er nog niks verandert, de vlucht gaat nog gewoon door. Met de kapitein hebben we wel wat scenario’s bedacht, voor wat er allemaal kan gaan veranderen. Allereerst kan de vlucht natuurlijk gecanceld worden en kan het zijn dat we later vertrekken. Bij het ergste scenario moeten we terug naar Nederland varen, zoals vorig jaar ook is gebeurt, maar daar gaan we nog lang niet van uit. Al kan ik wel al zeggen dat de meesten aan boord dat geen probleem zouden vinden. We gaan er iig vanuit dat er niks gaat veranderen, maar dat we het allemaal wel in de gaten houden.

…langer in Sint-Maarten blijven is ook geen probleem want het is hier al heerlijk weer!

Dit was ‘m weer.

Groetjes, Lotte en Livia

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?