De onderwaterwereld van Sint Maarten

5 Januari 2022

Vandaag was een gebruikelijk -niet zo gebruikelijke-  schooldag. De dag begon zoals ieder ander met een lekker ontbijtje, en helaas ook weer met zelfstudie…! Terwijl we (bijna) allemaal lekker bezig waren, werd het anker gelicht en zijn we 2 zeemijl gevaren naar een rots bij Sint Maarten. Onze aankomst bij de rots werd vergezeld met een hele lekkere lunch namelijk een roerbakeitje met spek hmmm… Na de lunch hadden we een spontane trainee meeting waarin we allemaal plannetjes hebben bedacht om de crew te pranken hihi…

Terwijl Hilde de wc’s aan het schoonmaken was zat Matthijs lekker in de mast. Hoog en droog ging helaas niet op tijdens Happy hour want tijdens het klimmen kwam er een Squall langs en was iedereen in de mast zeiknat.

Na deze heerlijke happy hour kregen we kort van Stef een instructie snorkelen en ‘How not to verdrink’. Binnen 15 minuten stond iedereen aan dek en zijn 2 dinghy’s op en neer gevaren om iedereen naar de ‘snorkelrots’ te brengen. De onderwaterwereld was prachtig en er waren heel veel mooie vissen zoals een blauwe vis met stipjes en in het water leek het net alsof die lichtgaven en een hele lange puntige gele vis. Er waren ook heeel veel mega-grote zee-egels. Het was een hele bijzondere ervaring.

Na wat een eeuwigheid leek te duren (en in het echt 30 minuten) werden we weer opgehaald door de dinghy’s voor het lekkere eten! Na het eten was iedereen moe van het zwemmen. Hilde en Eline hebben armbandjes gemaakt en Matthijs heeft samen met Xavier weer een hengeltje uit gegooid. Het was een relaxed avondje. Er was zoals gebruikelijk ook ankerwacht, maar de Wylde Swan lag erg stabiel dus hebben we van de sterren genoten. (en heel misschien geslapen op dek..)

Groetjes,

Hilde en Matthijs

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?