De mast in bij zonsondergang

14 mei 2021

Vandaag was het een gewone dag op de Wylde Swan, we begonnen met zelfstudie. Daarna kregen wij een les over het uitstippelen van een route door middel van weerkaarten. Deze les kregen wij van Xico, de first mate. We hadden het bijvoorbeeld over hoge- en lagedrukgebieden.

Het laatste lesje van de dag kregen we van Ben, de wiskunde docent. Deze les ging over de Portugese ontdekkingsreizigers en hoe zij gebruik maakte van oceaanstromingen. Daarna heeft hij verteld over hoe de Nederlanders gebruik hebben gemaakt van deze gestichte handelsroutes en met deze kennis de VOC hebben gesticht.

We hadden ook nog een middagspel, “Het spel met de hoge hoed”. Dit spel heeft vier rondes, waarin in elke ronde je een bekend persoon moet raden. Deze rondes zijn 1) Omschrijven 2) Uitbeelden 3) Tekenen en als laatste omschrijven in één woord. We hebben ons echt doodgelachen om ronde twee omdat sommige mensen echt goed waren in het uitbeelden.

Het toppunt van de dag was onze wacht van 18.00 tot 20.00. Wij kregen van de kapitein te horen dat we het rif (dit is een manier om het zeiloppervlak te verkleinen doormiddel van lijntjes, dit kan gebruikt worden bij slecht weer) uit het topzeil mochten halen. Dus kon iedereen een harnas aantrekken en gingen we op weg naar de bovenste ra. Toen we boven waren konden we erg ver kijken en zagen we zelfs twee schepen die we op het dek niet konden zien. Ook ging de zon net onder dus we hadden een prachtige zonsondergang die we konden zien vanuit de top van de mast. We gingen niet alleen voor het mooie uitzicht want we moesten ook het rif er uithalen gelukkig ging dat goed en konden we zonder problemen weer naar beneden.

groetjes,

Ayla en Jelle

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?