De laatste zelfstudie!

11 maart 2021

Ola!

Vanmorgen werkten we ons nog even in het zweet om de laatste toetsen af te maken. Het was namelijk de allerlaatste toetsdag! Dat betekent het einde van de zelfstudie, school zit erop voor nu!

Na de toetsen ging het anker op, startten we met zeilen hijsen en begonnen we eigenlijk meteen de internships. Dit is onze stage om te kijken wat je leuk om te doen tijdens de scheepovername. Wij deden en dokter en deckhand, die allebei erg leuk waren. Zo leerden we wat je moest doen als er iemand stikt of wat je moet doen wanneer je nog geen inwendig onderzoek kan doen. Bij de deckhands werden voornamelijk zeilen gehesen, vijf om precies te zijn. Ook gingen wij verder met het schuren van de blokken (houten dingen waar lijnen door heen gaan).

Na de internships die tot 16 uur duurde, kregen wij een workshop van onze geliefde docent Alje. De workshop ging in het begin over liefdesverdriet, maar dat bleek een grap, wat iedereen achteraf wel jammer vond. We deden uiteindelijk een quiz over wat milieuvriendelijker zou zijn. Zoals deze vraag: Wat kost meer stroom? Een kopje koffie zetten of je laptop in de tussentijd dat je het kopje koffie zet, aan laten staan. Wij weten het antwoord inmiddels.

Daarna hadden we ons favoriete uurtje van de dag: Happy hour! Dit uurtje was een beetje opgeschoven vandaag vanwege de internships, maar uiteindelijk was de boot helemaal schoon en konden we fris en fruitig ons bed in.

We hopen dat jullie het weer leuk vonden.

Groetjes vanaf het achterdek,

Kiki en Nienke