De eerste sailtraining | Guusje

 

Dag lieve mensen aan het thuis front,

 

De tweede dag op de Wylde Swan alweer. Na een avondje weer in de bunk gespendeerd te hebben wordt je wakker en begint de dag. Kleding aan trekken, haar goed doen en op naar boven. Loop je naar buiten en is het zicht meteen mooi. Strak blauwe lucht, mooi water, een lekker windje en natuurlijk de stralende zon. Dan ook nog is een boterhammetje met chocolade pasta en vers fruit erbij maakte de ochtend super fijn. Helaas aan al het mooie komt een einde en we mochten weer aan de bak. Iedereen een plekje claimen en school spulletjes pakken en dan 50 min leren. Vervolgens 10 minuutjes pauze en weer door. Na school konden we even chillen in het mooie weer en kregen we een heerlijke lunch. Couscous met nog een stukje worstenbroodje erbij. Na de lunch mochten we lekker schoonmaken tijdens het geliefde happy hour. Dek weer mooi, keuken schoon en interior opgeruimd. Dan nog even de tijd om elkaar nog beter te leren kennen en gezellig te praten en spelletjes spelen.

 

Toen kwam de highlight van de dag al dichterbij maar eerst sailtraining. We kregen nog een mooi verhaal over het verleden van het Caribisch gebied te horen en vervolgens ons zeilplan, natuurlijk wel STC (subject to change). Toen mochten we echt aan de bak. Rond 5 uur werd de boot klaargemaakt en gingen we op ons eerste avontuur. Nu zijn we al een tijdje aan het varen. Het grootzeil was wel erg zwaar om omhoog te krijgen maar een paar blaren verder en we zijn nog steeds goed aan het coursen. Vanavond hebben we allemaal sailwatch. Hierin is het aan ons de taak om ervoor te zorgen dat we de avond goed op course blijven. We willen natuurlijk wel op tijd en veilig aankomen in Martinique. Het was een zeer geslaagde dag en heb zo veel zin in alles dat nog gaat komen.

 

Ik ga maar weer gauw naar buiten want de zeeziekte heeft al een paar mensen getroffen… Liefs en groetjes,

 

Guusje Dullaert

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?