De eerste ‘lazy day’!

3 mei 2021

Vandaag, maandag 3 mei, was onze eerste lazy day. Dat betekent dat we geen zelfstudie hadden en een uurtje langer konden slapen. Daarmee was dan ook wel vrijwel alles gezegd, want we hadden nog best een volle planning.

Om 08:00 begonnen we de dag met een ontbijt en daarna hadden we vrije tijd tot 10:00. Om 10 uur was het namelijk tijd voor uitleg over het top-sail. Dat is het vierkante zeil helemaal boven in de mast. Na deze uitleg gingen er een aantal trainees de mast in om het zeil klaar te maken voor gebruik. Nu het klaar was konden we een stukje gaan zeilen, van Tintamarre naar Marigot. Hier hebben we het onderdeel voor de watermaker gehaald, afval afgevoerd en nog wat extra bevoorrading voor de oversteek binnen gekregen.

Verder bestond de dag uit veel relaxen, zwemmen, chillen in het jib-net, klimmen in de mast en het schrijven van de eerste sailmail. ’s Middags om 15:00 hebben we nog een les gehad over krachten van de natuurkunde docent aan boord, Helene. Omdat het lazy day was, hadden de trainees de taak gekregen om het avondeten te maken. We hadden samen gekozen om pannenkoeken te bakken. Hier zijn we vanaf ’s ochtends 09:00 tot ’s avonds 18:00 druk mee geweest maar het was de moeite zeker waard! Het bakken was erg gezellig en er was veel enthousiasme in de keuken, je kon de bakkers door het hele schip heen horen zingen. Ook hadden we ’s avonds om 20:00 nog een les van Rick over motivatie en groepsgevoel.

Al met al was het een leuke lazy day waarin we ook nog wat geleerd hebben!

Groetjes,

Justus en Karlijn

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?