De eerste excursie!

Vandaag zijn we voor het eerst op land geweest. Daar hadden we allemaal zin in na bijna twee weken aan boord te zijn van de Wylde Swan en vijf dagen quarantaine voor de kust van Saint Vincent. ‘s Ochtends begonnen we gewoon met zelfstudie. Na happy hour vertrok de eerste tender richting land. Daar werden we opgehaald door twee busjes die ons naar fort Charlotte reden. Voor het eerst vaste grond en een stoel met rugleuning was heel lekker. Fort Charlotte lag op een top van het eiland. Het is vroeger door de Engelsen gebouwd.

Vanuit fort Charlotte begon onze wandeling naar de botanische tuin. We liepen door Kingstown, de hoofdstad van het Saint-Vincent. Corona was niet goed terug te zien op straat in Kingstown. Overal waren marktjes en kraampjes. Toen we nog boven bij het fort liepen kwamen we veel geiten, honden en katten tegen. Het was duidelijk dat de honden honger hadden, want we werden alleen achterna gezeten om ons eten. Hoe meer we daalden, hoe meer mensen we tegenkwamen.

De lokale bevolking was voorzichtig met corona en hield afstand. Wij moesten dat ook dus dat kwam goed uit. Wat wel jammer was is dat we niets op het eiland mochten kopen. Dus dat betekende, tot ons verdriet, geen koekjes of snoep inkopen. Toen we bij de botanische tuin aankwamen, kregen we een rondleiding van een gids. Hij vertelde ons alles over alle bloemen en planten die in die tuin stonden. Bij de ingang kregen we gelijk een blaadje in onze handen die gebruikt wordt bij de parfum van Chanel. Het rook heerlijk. In de tuin was zelfs, als je geluk had, een beetje wifi te vangen!

In die tuin zaten ook papagaaien die terugpraatten. Hun woordenschat was helaas niet heel uitgebreid. Het bleef bij hallo. Toen we er stonden was het een grote chaos, want alle papagaaien praatten door elkaar.

We kwamen rond het avondeten terug op de boot. Daarna was het eigenlijk gewoon weer een avond als alle anderen. Het was een leuke dag!

groetjes Jip en Elise

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?