De eerste echte dag op zee

17 februari 2021

Ahoy lieve mensen thuis,

Deze ochtend werden we wakker met een ander uitzicht dan normaal. De boot was namelijk volledig omringt door zee. Helaas waren er nog wel veel mensen zeeziek. De meesten zaten buiten om naar de horizon te kijken (waaronder Mirthe) en anderen hebben de hele zelfstudie in hun bunk gelegen en geslapen (waaronder Lotte).

Natuurlijk ging happy hour na de lunch wel gewoon door, maar dat was wel lastiger dan normaal. We waren namelijk nu echt aan het varen waardoor de schommeling  veel erger was dan we gewend waren. Gelukkig heeft iedereen het overleefd en konden we daarna weer in bed liggen.

’s Middags waren er voor de mensen die het aankonden nog sailtrainingen. In gesplitste groepen kregen we uitleg over koepels & krachten en over alle lijnen. Koepels & krachten kregen we van teacher Ben. Hij gaf uitleg over de krachten die op de boot werken en de wind die op de zeilen werkt, zodat we vooruit gaan . Bij touwen ging deckhand Roland uitleggen wat de functie van alle lijnen was en waar ze voor dienen.

Tijdens het avondeten (we aten curry met naan) keken we naar de zonsondergang en hoopten we een groene flits te zien van de zon die helemaal onder ging, maar helaas was het iets te bewolkt en zagen we die niet.

Als laatst begonnen vannacht ook de eerste echte sailwatches, waarbij je elk uur een deckcheck en engine-room check moet doen.

Dit was het blog van 17 februari weer!

Till next time,

Lotte en Mirthe