De economie van de Cariben

20 februari 2021

Heyhoi,

Vanmorgen werden we om 7 uur wakker gemaakt en gingen we ontbijten. We aten havermout, waar de meesten niet heel gelukkig van worden. Hierna hadden we zelfstudie, die best goed verliep aangezien we stil lagen in een baai bij sint Lucia.

Na de zelfstudie hadden Koen en Anne (de koks) een lekkere lunch voor ons klaargemaakt: versgebakken kruidenboterbrood en eiersalade. Daarna hadden we zoals gewoonlijk happy hour. Er waren nieuwe groepjes gemaakt, dus iedereen ging weer eens met anderen samen werken.

’s Middags hadden we een workshop over de economie van de Cariben. Deze was goed voorbereid door Alje en de trainees, waaronder wij, vonden dit leuk.

Na dit verhaal was er nog even tijd om te zwemmen, iedereen lag nog even te zonnen, en was het tijd om te vertrekken richting Sint Vincent. Onderweg hadden we prachtig uitzicht, van een mooie blauwe lucht, blauw water, en een fantastische kustlijn van Sint Lucia.

Het avondeten was weer lekker bereid: Varkensvlees en voor de vegetariërs iets anders, met daarbij een soort spinazie-stampot.

Aan het eind van de dag waren er sailwatches. Er is altijd een groep van 6 per 2 uur. Maarten (kapitein) had muziek opgezet en doordat dat zo gezellig was, kwam iedereen erbij en zongen we met z’n allen mee. Nadat de helft naar bed ging, ging Maarten zijn eigen muzieksmaak laten horen en dat vonden wij verschrikkelijk. Ook zong hij luid mee.

Daarna hadden andere groepjes sailwatch en gingen wij slapen.

Groetjes,

Jikke en Nienke