De derde stagedag

9 april 2021

Vrijdag begon met ontbijt met boterhammen en veel hagelslag. De concentratie voor de zelfstudie zakt wat in door de toenemende vermoeidheid, maar er wordt nog steeds gewerkt voor de toetsen. Na de lunch hoorden we dat de la Soufrière de vulkaan van Sint Vincent uitgebarsten is en dat het noorden van het eiland geëvacueerd wordt. Wij zeilen vandaag naar Tobego Cays waar we dit weekend gaan barbecueën en snorkelen. Het is de 3e stagedag waarbij iedereen vandaag stage loopt op de plek van haar of zijn eerste keus. Ik interview Lotte hoe zij vindt dat de groep het doet. Lotte ziet dat de trainees zich steeds vertrouwder voelen met het schip en steeds beter weten hoe de verschillende lijnen en zeilen werken. De uitdaging van de ze stagedag was dat alle zeilen tegelijk gestreken werden voor het ankeren. Lotte is erg tevreden hoe de trainees hun rollen oppakken en hoe een ze elkaar een taak uitleggen die de een al wel gedaan heeft en de ander nog niet. Lotte heeft alle vertrouwen in de ship take-over volgende week.

Om 17 uur was iedereen even vrij van de stage en konden we sailmail uitdelen  aan alle trainees. Pas als alle sailmail uitgedeeld is openen we tegelijk onze berichten. Een mooi moment van de week. Vervolgens ging het zwembad open en omdat we hier 2 dagen blijven werd de slingerlijn weer aan de dwarsboom opgehangen en konden we vanaf het voordek de zee inzwaaien. De koks verrasten ons met nasi met saté saus. Vanavond is er geen programma, zodat er tijd is om eventueel de toets van morgen voor te bereiden. We genieten met z’n allen nog steeds van de tropische Cariben.

Helene

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?