De derde ronde internships

29 maart 2022

Hallo allemaal,

Vandaag mochten we weer vroeg uit de veren, om aan de zelfstudie te beginnen. Steeds meer mensen zijn al klaar met hun schoolwerk en mogen dan op deck helpen. Vandaag hadden deze trainees het nieuwe forestay sail er op gezet. Het was tijd voor een nieuw zeil aangezien er in het oude zeil een grote scheur zat deze was zo groot dat er voor de oceaan oversteken toch een nieuw zeil op moest. Tijdens het bevestigen van het nieuwe zeil werd het oude zeil genaaid, zodat die er volgend jaar weer op kan en voor de Caribische reizen kan worden gebruikt. De omstandigheden in het Caribische gebied zijn namelijk slopend voor de zeilen, met de sterke zon en het zeewater.

Na de zelfstudie en Happy Hour was het tijd voor de derde ronde van internships. Aangezien we nog steeds aan het zeilen zijn naar Dominica had iedereen genoeg te doen.

Marit was bij de derde ronde Bosun en heeft vandaag, eerst de leiding genomen samen met de andere Bosuns bij het hijsen van de nieuwe forestay sail. Hierna hebben de Bosuns het gereedschap schoongemaakt en ingevet. Na het eten gingen de ze het jib net in om daar alles te controleren en op te schrijven wat er aan reparaties gedaan moest worden. Ook hebben ze toen uitleg gekregen over hoe alle bouten, lijnen en verstevigingen heten.

Maxine was bij deze internship engineer. We kregen uitleg over de dieselmotor. Eerst keken we een filmpje over hoe de motor precies werkt, daarna gingen we de engineroom in om de motor in het echt te zien. In de engineroom is het echt super warm en er is heel veel herrie. Na het 4‘o clockie kregen we nog uitleg over het roer.