Bunkeren! Happy Hour en kennismaken

Het dek was nog wel leeg om 4 uur in de nacht, maar er was al veel gerommel. De jetlag took it’s tol zullen we maar zeggen. Dit belooft een lange dag te worden. Tijd voor een blog door Juul en Jasmijn:

De dag begon lekker vroeg, we waren bijna allemaal rond 04:30 wakker door onze jetlag. We hadden een lekker ontbijtje opgesmikkeld van kok Wim en assistent kok Meta. Daarna gingen we een kennismakingsspelletje spelen, dus nu weten we allemaal hoe iedereen heet + een leuke bijnaam. Ondertussen voeren we naar de haven, waar we net voor de kust voor het land voor anker gingen. We gingen hier eten inladen. Het was echt heel veel eten, maar dat is ook wel nodig met zoveel trainees en crew aanboort. We stonden in een treintje van het maindeck, waar het eten ingeladen werd, naar de opslag onder onze bunks (bedden) of de keuken. Met zoveel handen waren we in een uurtje klaar. Daarna kregen we een lekkere lunch die we buiten in het lekkere zonnetje opgegeten hadden, terwijl het schip weer door voer naar een andere baai. Nadat de afwas gedaan was, was het tijd voor HAPPY HOUR!!!!!

Dit betekent dat we het hele schip schoon moeten maken. Wij hadden zelf als taak om het deck schoon te maken. Dit was helemaal geen probleem, want we hadden een lekker muziekje op en waren best wel snel klaar. Als beloning mochten we even lekker in het zon chillen. Vanaf 14:00 tot 18:00 hadden we voor de allereerste keer zelfstudie. Meestal is dit in de ochtend van 08:00 tot 12:00, maar omdat de planning iets anders verliep door het eten dat ingeladen moest worden was het nu naar de middag verplaatst. Zo zie je dat een dag op de Wylde Swan altijd net iets anders kan lopen. We hadden verwacht dat we minder motivatie zouden hebben, omdat het heel erg warm was en we hadden er al een halve dag op zitten, maar iedereen was goed aan het werk. Na elke 50 minuten heb je even 10 minuten pauze, het is bijzonder dat je dan gewoon even naar buiten kan gaan en even kan beseffen dat je op zo’n mooie plek bent. Na de zelfstudie gingen we eten. De koks hadden weer hun best gedaan op het eten, we aten curry en het was erg lekker. Toen de afwas weer gedaan was gingen we kennismakingsspelletjes spelen met de trainees en de alle crew. We hebben de crew nu ook veel beter leren kennen. Na deze spelletjes had de Deense crew nog een verrassing, we gingen een typische kersttraditie uit Denemarken doen. We pakten elkaars handen vast en gingen om de kerstboom heen dansen en een Deens kerstliedje zingen en daarna sprong de hele crew en een paar trainees het water in. We hebben zo hard gelachen met elkaar, het was een leuke avond!!

In de nacht moesten we voor de eerste keer wachtlopen. Dat betekende voor sommige dat ze midden in de nacht weer uit hun bed moesten. Ik (Juul) moest van 04:00 tot 05:00, maar het was eigenlijk best wel gezellig en je leert elkaar beter kennen. Dit was onze blog.

Liefs,

Jasmijn en Juul

Uit het Caribische gebied 😊