Bootje bouwen – reis 5!

5 juni 2021

Een speciale dag vandaag, geen wachten of taken maar bootje bouwen!

De dag begon als een normale dag en na het ontbijt werd de start van bootje bouwen aangekondigd. Pringlebussen opgestapeld lagen op tafel met een hele hoop tape en saté prikkers. Probeer daar maar een goeie zeilboot van te bouwen. Met veel behulp van afval van de vele snoepverpakkingen aan boord. Alsof we ondervoed worden door de cooks. Toen ik (Bregje) met mijn groepje alles bij elkaar heb gesprokkeld voor ons bootje konden we beginnen aan de bouw. Ons ontwerp was een trimaran met een lange drijver in het midden en twee kleinere aan de zijkanten. Grootzeil zoals die van de Swan en 2 fokken aan de boekspriet.

Na een ontiegelijke lange dag bootje bouwen en non stop met Duck tape in de weer zijn was het om vijf uur dan eindelijk zover, de eerste prijs van de mooiheid werd uitgereikt. Alhoewel de laatste vijf minuten ons groepje heeft gestreden om de laatste sterren op het bootje te tekenen, waren we op tijd voor de uitrijking. De jury was de enige echte kapitein Richard. Na een lange spanning en wat overwegingen van Richard had onze boot, de lesboot, de mooiheidsprijs gewonnen! Eerste prijs binnen maar het gaat natuurlijk om de snelheidsprijs. Na het avondeten was het zover, de bootjes gingen in de tender en werden een eindje verderop losgelaten.

Ongeveer de helft gelijk ondersteboven maar op de eerste plek sprintte de “slightly wet dream” vooruit, tot de eerste golf dan en die lag ook ondersteboven. Nu was de lesboot op eerste plek en ging als een dolle vooruit. En natuurlijk kwam die ook als aller eerste tegen de Wylde Swan aanvaren. Een feestje in ons groepje natuurlijk, twee eerste prijzen in een wedstrijd! Als tweede kwam de hallo jumbo boot aan ongeveer 5 minuten later en de rest heeft de finish helaas niet gehaald.

Groetjes Bregje en Paulus

Alle bootjes,

De Lesboot > Bregje, Pleun, Ole en Danne

Hallo Jumbo > Maud en Robert

Slightly wet dream > Tibbe, Jonathan, Tom en Borg

De Moana > Anna, Ayla, Karlijn en Tjerk

Laks boot > Maarten, Cuinn, Luuk, Marlin en Erica

The 2 in 1 boat > Jonas, Jelle, Renske, Rick en Paulus

The tank > Justus, Sam, Michele en Helene

PIB > Pim, Iris, Ben

The Wylde Ducktape > Lieke, Tygo, Jinte en Wessel