Bezoek aan St. Vincent and the Grenadines

7 januari 2021

We zijn alweer 1,5 week op reis!

Ik ben mee op reis 2 als scheepsarts. Door de corona pandemie zijn mijn taken aan boord net wat anders dan gebruikelijk. Ook is het voor de kapitein en de rest van de crew even puzzelen waar wij naartoe gaan en mogen. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de lokale regels en het aantal besmettingen. En uiteraard moet het ook een toffe bestemming zijn en in onze tijdsplanning passen. Er is besloten om St. Vincent and the Grenadines (SVG) te bezoeken omdat dit een eilandengroep is en wij na een quarantainetijd meerdere eilandjes mogen bezoeken. Er zijn weinig besmettingen en sommige eilanden zijn zelfs onbewoond! Ook niet onbelangrijk: SVG bestaat uit prachtig witte stranden, helder blauw water en koraalriffen waar gesnorkeld kan worden. Een barbecue op het strand staat ook nog op de planning! Maar we moeten nog even geduld hebben voordat wij dit paradijs mogen betreden. En wij moesten opnieuw een corona PCR test doen – dus weer een wattenstokje in de neus. We hebben de uitslag gisteren ontvangen en deze was (gelukkig!) weer negatief voor iedereen aan boord. Morgen is de laatste dag van de quarantaine; dus de snorkels en barbecue staan al klaar!

Deze foto is gemaakt op 6 januari tijdens het beklimmen van fort Duvernette Island.

Om ‘’medisch’’ een vinger aan de pols te houden spreek ik de trainees iedere week persoonlijk en meet ik om de dag iedereens temperatuur met een oor thermometer. Uiteraard mogen trainees en crew mij tussendoor ook altijd vragen stellen als daar behoefte aan is. In de eerste week heb ik een korte voorlichting gegeven over zeeziekte (wat veroorzaakt het en wat kun je ertegen doen). Hopelijk blijft iedereen goed gezond en heb ik zo min als mogelijk werk! 😉 Tot nu toe heb ik in ieder geval genoeg tijd gehad om de rest van de crew een handje te helpen en te relaxen in de zon.

Groetjes,

Mina

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?