Bericht van de kapitein

BLOG WS 7 januari

Op 2 januari lees ik tot mijn grote schrik dat ook ik een blog moet schrijven, dat staat niet in mijn functie omschrijving probeer ik nog, maar het is al te laat. Op het moment van schrijven liggen we voor anker bij Charlotteville Tobago. Dit was eigenlijk niet de bedoeling want we waren onderweg naar Paramaribo, maar na 3 dagen ploeteren op zee begon ik te twijfelen of we wel moesten doorzetten.Het moet wel leuk blijven en drijven op zee hoort daar voor mij niet bij. De voortgang naar Suriname was al langzaam en nu wordt er ook nog weinig wind voorspeld voor de komende dagen, met nog 400 nm voor de boeg vind ik het te ver om met de motor onze bestemming te bereiken. De onduidelijkheid hoelang de reis onder zeil naar Suriname gaat duren doen mij besluiten overstag te gaan en koers te zetten naar Tobago, hoewel ook een prachtige bestemming voelt het wel een beetje als een verlies.

Deze morgen 7 januari krijgen we 2 extra Nederlandse leerlingen van 9 en 12 jaar aan boord. Ze zijn samen met hun ouders onderweg op een zeiljacht en willen graag meedoen met de zelfstudie. ‘s Middags is het lekker rustig aan boord, alleen een minimale bezetting voor eventuele calamiteiten is aan boord, de rest is op excursie of zit in de lokale bibliotheek te internetten.

Ondertussen zijn we al weer druk bezig met de volgende bestemming, zoals het nu lijkt staat er een pittig windje, heel wat anders dan het rustige weer dat we tot nu hebben gehad met deze reis.

Sjoerd van der Berg, kapitein