Bergbeklimmen op Saint-Vincent and the Grenadines

22 februari 2021

Bonjour uit Saint-Vincent!

Vandaag was anders dan de andere dagen. Voor het eerst sinds het begin van de reis mochten we aan land! Met kleine bootjes gingen we richting Saint-Vincent, waar we een ‘stick up our noses’ kregen. Sint-Vincent is het eiland van de regenbogen en dat hebben we gemerkt ook! Van kapitein Maarten hebben we geleerd dat de rainbowspirit Youloumain hier leeft en daarom zie je de regenbogen hier bijna altijd.

We moesten vrij lang wachten op de pcr-testen, want de eilanders zijn niet zo van de strakke planningen. In de tussentijd hebben we ons vermaakt door spelletjes te spelen in de regen. Het was erg bijzonder om voor het eerst in anderhalve week weer zoveel ruimte om ons heen te hebben. In de omgeving zijn prachtige gekleurde huisjes en palmbomen te zien.

Rond het middaguur kwamen er twee vissers in bootje langs, die ons tonijn wilden verkopen. Het was erg grappig, want de kok Koen en de vissers gingen onderhandelen. Na dat avontuur, gingen we op ons volgende avontuur: een rots van 62 meter hoog beklimmen. Gelukkig was er een trap, maar het laatste stukje moesten we zelf klimmen. Bovenop de rots hebben we genoten van het uitzicht op Saint-Vincent en de Swan. Van bovenaf kan je heel goed het helderblauwe water zien. Tussen de rotsen en bomen door, hebben we salamanders, hermietkrabben en lekker ruikende bloemen gezien. Op deze rots was ooit een fort. Hier zijn nog ruïnes en kanonnen van overgebleven.

’s Avonds schreef iedereen zijn sailmail en degenen die geen ankerwacht hadden, gingen lekker slapen. En de maan was bijna vol.

Groetjes!

Liselotte en Rachel