Bequia en internships!

Ahoy allemaal!

Wij zijn Freya en Lotte en gaan jullie vertellen over onze afgelopen 3 dagen op de Wylde Swan.

Woensdag 15 februari

Vandaag begonnen we de dag weer zoals altijd met zelfstudie van 8-12. Daarna gingen we lunchen en begon de happy hour weer. Wij zitten samen bij het happy hour en dishes groepje. We hadden vandaag de lunch afwas en gelijk daarna moesten we voor happy hour de hele galley schoonmaken. Het ging echt heel goed en snel met ons groepje. Na de happy hour was het opeens weer complete chaos omdat we weer stores (nieuw eten ingeslagen) binnenkregen. Daarna ging iedereen zich klaarmaken voor de avond en sommige hadden ook nog een mentorgesprekje omdat we helaas al op de helft zitten van de reis. Als voorproefje op het aan land gaan van de middag hadden 2 docenten Kim en Rob een quiz voorbereid. Na de quiz was bijna iedereen klaar om weer aan land te gaan. Aan land hadden we eerst een speurtocht in je mentorgroepje en daarna mocht je zelf in groepjes rondlopen op Martinique en gingen we in groepjes lekker uiteten. Om 22:00 werden we weer opgehaald met de tenders om terug te gaan naar de Wylde swan. Iedereen heeft echt een hele leuke avond gehad!

Donderdag 16 februari

Vandaag was het brooddag voor ontbijt! We zijn in de ochtend gelijk begonnen met zeilen en dan komen we morgenochtend aan in Bequai. Vandaag was een spannende dag voor iedereen want de internships begonnen. Een deel van de groep had van 8-12 internship en het andere deel van 14-18, wij hadden allebei onze internship in de middag dus in de ochtend gingen we aan de zelfstudie. Ik (Freya) had internship als deckhand. We hebben uitleg gekregen over het topsail omdat we die vandaag voor het eerst hebben gebruikt. We hebben ook veel geoefend met alle lijnen en het hijsen en strijken van de zeilen.

Ik (Lotte) had internship als first mate. Samen met 2 andere meiden hebben we van Nic veel uitleg gekregen over navigeren en veiligheid. We hebben de route naar Bequai gemaakt en berekend hoeveel mijl het varen is en hoelang dat dan nog duurt. Daarna hadden we als avondeten hele lekkere gnocchi, deze was gemaakt door 2 trainees die internship deden als kok en natuurlijk ook door onze kok Tina. Vanavond waren er ook weer sailwatches, elk groepje heeft dan 2 uur lang wacht tussen 18:00 en 02:00. Wij hadden van 00:00 – 02:00 dus tostiwacht!

Vrijdag 17 februari

We zijn in de ochtend aangekomen in Bequai, toen we aankwamen ging opeens ons anker slepen, dus moesten we het anker omhoog hijsen en een nieuwe plek zoeken om te ankeren. Gelukkig was alles gelukt en liggen we nu op een veilige plek voor anker. Door de internships hadden wij weer zelfstudie van 8-12. Daarna begon voor Lotte de internship al eerder. Wij gingen namelijk mee aan land om het schip en de crew in te klaren, omdat we internship first mate doen. Voor de rest van de groep begon de happy hour en dan daarna de internships. Het inklaren aan land ging heel snel en was heel leuk om mee te mogen maken. Daarna gingen we weer terug naar de Wylde swan. Toen we terug op het schip waren hebben we meer geleerd over de veiligheid aan boord. Ik moest ook een fire drill pak aan en dat was heel warm, maar wel leuk om een keer aan te hebben gehad.

Ook hebben we de brand- en watervaste deuren getest, en als laatste nog de route naar Union island gemaakt. Omdat we niet meer zeilen gingen de deckhands allemaal onderhoud doen. Ik (Freya) en Emy gingen samen met Mees (een deckhand) de gaten in het mainsail repareren. We moesten eerst als voorbereiding het zeil een beetje hijsen. Daarna zochten we de gaten en plakten we stukken nieuw zeil over de gaten heen. En moesten we delen van het zeil opmeten, omdat er een nieuw zeil komt waar we de metingen voor moeten weten. Als avondeten had Tina hele lekkere wraps gemaakt. Als avondprogramma hadden de docenten een complimentenopdracht bedacht. We gingen in kleine groepjes ergens zitten en dan moesten we om de beurt complimentjes aan elkaar geven. Het is vandaag weer vrijdag dus dat betekende ook sailmail!

Dit was onze blog, er zijn alweer 3 weken voorbij en de tijd vliegt, dus wij genieten nog even!

Groetjess Freya en Lotte