Basisschool bezoek en film kijken: Fleur en Sophie

Hee, wij zijn Fleur en Sophie en wij vertellen jullie over de afgelopen 3 dagen van onze reis!

Vrijdag werden we wakker in de eco lodge. We zijn toen naar de basisschool gegaan, waar we eerst spelletjes hebben gespeeld met de kinderen. In groepjes hadden we allemaal iets voorbereid. Eerst hebben we Annemaria koekoek en uitbeelden gespeeld en na de pauze hebben we de Wylde Swan (of iets wat daarop lijkt) getekend en hebben we met de kinderen gedanst. Alle kinderen waren super enthousiast en super blij om ons te zien. Vooral de telefoons en camera’s waren erg populair. De kinderen vonden onze haren ook super leuk, er zijn flink wat nieuwe hair styles bedacht! Na onze spelletjes hebben we een tijdje met de kinderen gespeeld, tot we hun spel gingen spelen: ‘rabbit in the hole’. Twee mensen waren samen een ‘hole’ en iemand, een rabbit, stond in het midden, in the hole. Er waren ongeveer 4 rabbits die niet in een hole stonden, als zij ‘rabbit in the hole’ riepen, moesten alle rabbits een nieuwe hole vinden en konden zij een plekje overnemen. Daarna hebben we nog een spel gedaan, een soort speciale versie van honkbal. Aan het eind van de schooldag konden we nog een tijdje met de kinderen spelen en natuurlijk veel selfies maken. Rond half 4 gingen we terug naar de eco lodge, maar niet voordat we een supermooi beschilderd spandoek van de juffen en natuurlijk de kinderen hadden gekregen. Bij de eco lodge konden we even in de rivier afspoelen en lekker ons haar wassen in zoet water! Als avondeten had Tina wraps voor iedereen in de eco lodge klaargemaakt, superlekker!

Normaal is zondag altijd lazy day, maar dit keer was het naar zaterdag verplaatst. Maar net zoals vorige week was het niet heel erg lazy. Om 04.30 ging voor de eersten de wekker al. We moesten zo vroeg op omdat we een druk programma hadden. Eerst gingen we weg van de eco lodge. Dit keer staken de meesten de rivier over op hun blote voeten in plaats van met de zipline. Daarna gingen we hiken. Het was een tocht van 45 minuten. Het was heel modderig, want het had net geregend. Daardoor was het ook best glad, maar gelukkig is niemand echt hard gevallen. Aan het einde van de tocht was een hele mooie en grote waterval! Aan de onderkant kon je zwemmen, dus daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Daarna begonnen we weer aan de tocht terug. Ook die verliep gelukkig soepel. Na de intensieve ochtend was het tijd voor wat ontspanning. We gingen naar hot springs en modderbaden. Na een week niet te kunnen douchen was het heel lekker om in een warm bad te zitten. Maar er is wel goed nieuws: we mogen op de boot ook eindelijk weer douchen en wassen! Toen we allemaal weer droog waren gingen we naar de haven. Daar stonden de kinderen van de basisschool weer. Die hadden namelijk een dagje op de boot doorgebracht. We hebben uitgebreid afscheid van ze genomen en gingen daarna nog even het stadje in. In de avond moesten we een pitch geven. We moesten vertellen welke functie we tijdens de scheepsovername willen hebben en waarom. Er kwamen hele creatieve ideeën langs. Zo heeft er iemand een rap gemaakt en had er zelfs iemand zijn pitch vanuit de mast gedaan! Voor de mensen die nog wakker konden blijven na de vermoeiende dag gingen we nog een film kijken. Pirates of the Carribean, heel toepasselijk!

Nadat we drie dagen achter elkaar pap hadden gegeten, konden we vandaag (zondag) ontbijten met yoghurt. Dat werd goed ontvangen. Na het ontbijt begon de laatste zelfstudie van deze reis. Veel mensen hebben nog even doorgepakt. Daarna kregen we onze rol te horen tijdens de scheepsovername. Iedereen was er blij mee. We zijn ook meteen begonnen! We hadden lekker avondeten van onze nieuwe koks, onze nieuwe kapiteins hebben plannen bedacht voor de komende dagen en de nieuwe riggers zijn volop de mast in geweest. En zo was iedereen de rest van de middag druk bezig met hun nieuwe taakje.

De laatste week is al begonnen, dus nog even genieten hier!