Ankeren voor Bequia (foto’s)

Blog 20 januari

Bequia

Sinds gister liggen we voor Bequia geankerd, zonder ankerwacht deze keer. Iedereen was heel erg moe dus konden we lekker lang slapen zonder ankerwacht. De internships werden ook een dag uitgesteld omdat het rooster te strak was. De trainees zijn allemaal druk bezig met hun sollicitatiebrieven te schrijven voor de scheepsovername!

Veel mensen gebruikte die extra slaaptijd om ‘s avonds films te kijken op het dek, en sommige bleven zelfs op het dek slapen! S ochtends werd iedereen vredig wakker gemaakt door Alex met haar gitaar en haar gezang.

Na het middageten was het weer tijd voor een excursie! We mochten happy hour overslaan dus hadden we net wat meer tijd. We zijn op Bequia naar een zeeschildpadden boerderij gelopen langs super mooi uitzicht en natuur.

Schildpadden

De boerderij wordt gerund door een oude man die vroeger een freediver was, en zag hoe de situatie voor de zeeschildpadden was. Hij voedt zeeschildpadden op en ze terug in de natuur brengt, omdat ze in gevaar zijn. Ook laat hij verwonde zeeschildpadden verblijven om te herstellen.  Er waren ook super veel baby schildpadjes waar iedereen natuurlijk foto’s van ging maken.

Na de tour liepen we een uur terug naar de pier met een zwemstop! De zon lag al heel laag dus de terugtocht was een stuk koeler.

Over de streep

Toen we terugkwamen moesten we helaas nog even wachten op het avond eten want het liep een uur uit. Na allemaal gegeten te hebben was het tijd voor een spel dat ‘over de streep’ heet. Lex las de stellingen op en je stapt over de streep als het over jou gaat. Er waren best wat heftige vragen tussen en veel mensen werden emotioneel, en iedereen kon zijn verhaal kwijt aan iedereen. Na het spel was het al laat en iedereen ging slapen want we hadden een lange dag achter de rug….

Michel en Daniël