Ammerins | Elke dag feest

03-01-2020

Hallo allemaal,

Wat is dit weer een bijzondere reis! Toen de nieuwe trainees aan boord kwamen in Martinique, was dat best een beetje raar. Een paar dagen ervoor hadden we de trainees van reis 1 uitgezwaaid, waar we een hechte band mee hadden opgebouwd. Nu ging het weer van voor af aan beginnen. Toch was dit gevoel van korte duur, want deze groep voelde al snel vertrouwd.
De eerste dag op zee ging niet van een leien dakje. Bijna iedereen werd ziek. Maar uit ervaring konden we de trainees meegeven dat dit ook een band schept en ze hier achteraf waarschijnlijk lachend op terug zullen kijken.
Op Nevis hebben we kerst gevierd. Voor eerste kerstdag hadden we een 3-gangendiner voorbereid. Het achterdek was prachtig versierd en het was een erg gezellige avond. Tweede kerstdag ging iedereen van boord om op het strand te gaan barbecueën. Ook dat was een succes. Kerst onder een palmboom in plaats van een kerstboom. Leuk voor de verandering.
En een paar dagen later was het alweer oudjaarsdag. De trainees zijn de hele dag bezig geweest met hapjes maken. Om 19.00 uur gingen we aftellen voor de Nederlandse jaarwisseling. Toen begon bij ons ook het feest. Er was een avondvullend programma opgezet door de ‘oud&nieuwcommissie’. Hapjes, spelletjes en dansjes.
Dit waren dan alleen nog maar de feestdagen. Maar met deze groep is het eigenlijk elke dag feest. Ik heb zin in de komende weken!

Groetjes, Ammerins