Aankomst SVG en de gepenetreerde neusgaten

4 januari 2021

Beste iedereen,

Vanochtend zijn wij aangekomen op Saint Vincent. Dit hadden we door, omdat het anker rond 3 uur ‘s nachts luid naar beneden viel. We stonden vroeg op want we hadden een Corona-test aan wal. Hiervoor moest iedereen om 7:30 al klaar staan zodat het tenderen op tijd kon beginnen. Je zou denken dat dat niet heel lastig is aangezien je paspoort en vervoer al geregeld is. Het enige wat je echt nodig had, was een mondkapje. Helaas was sommige trainees het gelukt om zelfs dat te vergeten. Dan denk je op de tender te zitten zonder zorgen met een mooi uitzicht, maar helaas wilde de regen toch benadrukken dat je op de tender niet droog zit. Een paar donkere wolken en vol genieste mondkapjes verder, gingen we weer terug richting de boot. Daar begonnen we weer aan de dagelijkse zelfstudie en kregen we nog sailtraining van Maarten.

Tegen het einde van de middag kwam er ook nog een Nederlander op een supboard aan gepeddeld.  Hij was erg benieuwd wat wij op de boot allemaal deden. Lang duurde dit echter niet want al snel keerde hij om en zwom hij (nogal grappig) terug naar de kade. Aangezien we voor anker lagen mochten we daarna zelf ook nog lekker zwemmen. Dit gebeurde anders dan normaal, iedereen hield namelijk zijn kleding aan. Na een aantal backflips hadden wij een heerlijk avondmaal. Koen en Ole hadden op een Italiaanse manier Gnocchi gemaakt. Dit was zo smakelijk dat het eten de eerste ronde niet had overleefd en de kapitein zelfs zonder eten zat.

Daar zaten we dan, weer in de regen proberend nog een mooie zonsondergang te zien. Helaas viel óók dat in het water…

Met Nautische groetjes van Lex,

En groetjes vanuit het regenachtige Saint Vincent & the Grenadines van Femme

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?