Aankomst op Curacao

Blog 15-03-2023 WS4

Welkom bij blog 3 over 12 t/m 14 maart.

Zondag 12 maart was onze laatste dag op volle zee totdat we Curaçao bereikten. De zee was erg rustig maar de wind nam in de loop van de dag toe. We zouden woensdag aankomen op Curaçao maar door de harde wind zouden we eerder aankomen dan gepland. Zondag zijn ook de eerste mensen de mast in geweest, waaronder ik (Roald). Het was super gaaf om zo hoog in de mast te zitten en zo’n mooi uitzicht te hebben, we konden zelfs van boven een groepje vliegende vissen zien! Ook hadden we elke avond sailwatch, die van 18:00 tot 02:00. Wel konden we zeevonk zien, wat erg mooi was. Ook de sterren waren heel mooi zichtbaar tijdens deze watches. Ook de tosti in de laatste sailwatch van 00:00 tot 02:00 was erg lekker.

Wij (Roald en Wybren) hebben telkens de positie van het schip op de kaart getekend aan de hand van de lengte- en breedtegraad van het schip. Dit hebben we om de twaalf uur gedaan, waardoor de route van het schip naar Curaçao mooi zichtbaar werd. Ook begon de paniek bij sommige trainees al toen er geen bereik meer was. De telefoons werden tegen de mast aan gehouden, in een wanhopige poging tot bereik. Maar na een tijdje was iedereen wel afgekickt.

Maandag kwamen we aan op Curaçao. Omdat er nog geen plek was in de haven door ons sneller dan verwachte tempo moesten we tot 17:00 wachten voor we Curaçao binnen konden varen. In die tijd hebben we van de kapitein een navigatie training gekregen. In de middag konden we Curaçao al zien liggen. Begin van de middag was er weer bereik, dus alle telefoons kwamen weer tevoorschijn. De haven binnen varen was heel erg gaaf en onze boot trok heel veel bekijk langs de kade. Er stond ook familie van ons en van andere mensen langs de kant, die (deels toevallig) op Curaçao waren. Nadat het schip vastlag in de haven kwam de douane die onze paspoorten ging controleren. We hebben in de avond heel lekker kapsalon gegeten gemaakt door onze mede-trainee Doutzen. In de avond hebben we een ijsje gehaald op Curaçao en zijn we door Willemstad gelopen over de beroemde Pondjesbrug.

Dinsdag hebben we na de zelfstudie een fotospeurtocht gedaan door de wijk Punda. We hadden vrij snel onze weg gevonden naar de supermarkt, waar iedereen inkopen heeft gedaan voor de komende weken. Ook de Mac Donalds was erg populair. De wijk was erg mooi met veel kunst en muurschilderingen. Het was heel leuk om dit stukje Curaçao te zien. Daarna hebben we avond gegeten en Lex de natuurkunde docent had gekookt omdat de kok vrij was. Lex is heel goed in natuurkunde, maar oefening kan nooit kwaad met koken! Vooral de combinatie ei met blikgroenten was een beetje aan de gewaagde kant. Natuurlijk zijn we Lex wel heel dankbaar voor dit maaltje!

Vandaag, woensdag kwam er een gastdocent geschiedenis aan boord. Zij ging wat vertellen over de (slaven) geschiedenis van Curaçao. Daarna zijn we naar een museum over het slavernij verleden van Curaçao geweest. Dit vond iedereen erg indrukwekkend, de verhalen waren niet fraai over hoe de slaven werden behandeld. Daarna zijn we nog naar een terrasje geweest waar we wat ijs en cola hebben kunnen scoren. Echt toeristisch voor de cruiseschepen daar! In de avond had Reinder de interiormanager gekookt. Dit was een spaghetti met kappetjes en olijven en kaas. Daarna was er een mooie lucht te zien tijdens de zonsondergang. We hebben in de avond nog wat teambuilding gedaan.

Groetjes Roald en Wybren.