7 tips tegen én over zeeziekte

Hoi allemaal!

Leuk dat jullie deze blog lezen!! Vandaag is een van de eerste dagen dat we weer aan het zeilen zijn, en zeilen betekend helaas zeeziek zijn. Niet iedereen is zeeziek, sommigen hebben nergens last van, maar anderen helaas wel.

Ik heb er zelf ook last van en daarom heb ik hier zeven tips tegen en over zeeziekte:

  1. Drink genoeg water. Als je misselijk bent, verlies je veel vocht, dus moet je dit ook weer terug krijgen door veel water te drinken (1,5 per dag).
  2. Hoe onmogelijk het ook klinkt, eet een goed ontbijt. Als je tijdens misselijk zijn niets eet, word je alleen maar misselijker.
  3. Zoek een fijn plekje op, voor mij is dit de bank binnen waar ik heerlijk op slaap. Maar voor anderen is dit juist weer buiten op het dek. Probeer dit te vinden voor jezelf.
  4. Als je van jezelf weet dat je waarschijnlijk zeeziek gaat worden, neem dan van tevoren een reispilletje in. Als je al misselijk bent heeft het geen zin meer om er een te nemen, dus doe dat van tevoren.
  5. Als je moet overgeven dan moet het. Als je weet dat je vaak moet overgeven als je misselijk bent, pak een emmer en zet die dicht bij je. Als je geen emmer in de buurt hebt, probeer dan de wc te halen 😉
  6. Elke week zijn er opdrachten van school, deze moeten natuurlijk wel af aan het eind van de week dus probeer simpele opdrachten te doen tijdens zeeziekte, bijvoorbeeld een paar bladzijdes te lezen.
  7. Als je het gevoel hebt dat je niets meer kunt eten, eet dan vooral droog eten zoals crackers, sultana’s, etc.

Dit waren mijn tips. Voor iedereen voelt zeeziekte ook weer anders dus moet je doen wat voor jou het beste voelt, maar hopelijk word je helemaal niet zeeziek als je aan boord zit.

Groetjes, Ellen.