4 dagen op Curaçao

We zijn inmiddels alweer 4 dagen onderweg naar Curaçao, in deze blog gaan we even terugblikken op de afgelopen 3 dagen. De afgelopen dagen hebben we alleen maar zee gezien, het ziet er zo mooi uit met de ondergaande zon. Waarschijnlijk komen we morgen aan op Curacao, we zouden eigenlijk pas woensdag aankomen, maar we gaan een stukje sneller dan verwacht.

9 Maart kregen we het lekkerste ontbijt tot nu toe, zelfgebakken brood met Nutella, hagelslag en pindakaas. ’s Middags kregen nog een firealarm drill, zodat we weten wat we moeten doen als er brand uitbreekt. Daarna mochten we eindelijk vertrekken, we zaten er allemaal lang op te wachten. Om 5 uur zijn we ongeveer vertrokken, en om 6 uur hingen de eerste mensen al over de railing. We hebben in de ‘main hold’ ook al een ‘barf count’ staan, het record staat op dit moment op 5 keer.

We hebben ook onze eerste sailwatches gehad. Er zijn verschillende shifts, van 6-8, 8-10. 10-12 en 12-02. De laatste sailwatch, dus van 12-02, is de tosti-watch. Dat is dus altijd feest. Tijdens de sailwatches moet iemand van het groepje sturen, iemand moet op watch staan en we moeten deck check, engine check doen en het logboek invullen. Het is leuk en leerzaam maar het wel erg vermoeiend, soms valt er ook nog wel eens iemand in slaap.

We hebben ook al een paar keer sail training gehad, we hebben de onderdelen van het schip geleerd. We hebben ook geleerd hoe we de zeilen hijsen en weer naar beneden halen. We moesten met zijn allen in een treintje staan om aan de hallyard te trekken, omdat het echt super zwaar is. We hebben de blaren al op onze handen zitten. Ook moeten we veel touwen coilen, oprollen en ophangen. Voor ons is de sailtraining het favoriete moment van de dag (naast eten natuurlijk 🙂 ).

Tijdens het avondeten op 11 Maart hebben we diner dates gehad. Iedereen werd aan iemand gekoppeld die ze nog niet zo goed kende en dan moest je tijdens diner alleen met die gene praten zodat je iedereen aan boord leert kennen.

Na het diner hadden wij nog sterren gekeken en het was zo mooi. We hebben de melkweg ook gezien en Pim, de engineer, had ook nog van alles over de sterren uit gelegd. Mega interessant en mooi, mijn groepje en ik (Ankie, groepje oranje) hebben tijdens de sailwatch ook nog uitleg gekregen hoe je de graden vanaf de horizon meet met je handen. Bijvoorbeeld vanaf de horizon tot een ster of de maan.

We hebben wiskunde les gehad van Noa, wij en nog een aantal anderen hebben allemaal hetzelfde hoofdstuk met wiskunde. En we snapte het allemaal niet echt, maar gelukkig was daar onze held Noa  die alles goed uitlegt. Het was echt de beste wiskunde les ooit, zonder twijfel. Met 25 graden, op een boot, in de zon, liggend op je buik wiskunde les krijgen is zeker niet verkeerd.

Dit waren voor ons de afgelopen dagen op de Wylde Swan.

Groetjes vanaf de Caribische zee!

Ankie en Anne-Janke