2e kerstdag: het kerstdiner

Dit was de dag van het grote Kerstdiner. Dus tijd voor de blog van Job E!

De mooie alles behalve witte kerstdag begon ‘s ochtends al vroeg voor de mensen die ankerwacht hadden. Het was een mooie dag met wel maar liefs een temperatuur van 28 graden Celsius. Uiteindelijk werd iedereen om stipt 7:00 gewekt met een lekker kerstliedje. We hebben toen ontbeten met een heerlijk ontbijt van de kok Wim en zijn assistent kok Meta, er waren croissantjes en een broodje en nog veel meer! Toen moesten we helaas om 8:00 uur alweer aan zelfstudie, gelukkig liep dit erg soepel. De crew heeft ook nog een extra emergency drill gedaan zodat zij altijd weten wat ze moeten doen, wel zo fijn.

Het laatste half uurtje van de zelfstudie is iedereen bij elkaar gekomen in the mainhold (de ruimte weer iedereen slaapt en zelfstudie doet), om met z’n allen op de server te gaan. Dit is een plek waar we van alles kunnen doen zoals foto’ s en filmpjes plaatsen zodat we later een super leuk fotoboek kunnen maken. We zijn ook alvast terug verplaatst van de baai waar we lagen naar de haven waar we de benzine zullen ophalen.

Toen was het alweer tijd voor de lunch! We hadden echt een super lekkere lunch met pizza. Daarna hebben we happy hour zoals gewoonlijk gedaan en omdat sommige mensen al vroeg klaar waren hebben we nog een lekker verfrissende duik genomen in het warme water. Daarna hebben we de activiteit “build a wall” gedaan. Dit houdt in dat iedereen in zijn mentor groepje regels heeft verzonnen die wij als leerlingen willen instellen over: hoe we met elkaar omgaan, telefoon gebruik, interieur en over leuke activiteiten die we misschien kunnen doen. Na een tijdje discussiëren zijn er paar goede hoofdlijnen gemaakt over de regels en activiteiten die wij wel leuk vinden.

Toen was het al bijna tijd voor het kerstdiner, maar eerst nog even een leuke sailmail sturen naar het thuisfront, en de rijmpjes afmaken. Het rijmen moest in het engels vanwege de buitenlandse crew dat was voor sommige nog een grote uitdaging. We hebben het kerstdiner gehouden aan mooi gedekte tafels in the mainhold, waar iedereen een mooi plekje kreeg aangewezen. We kregen bezoek van de mooi geklede Santa Steven die een enorme zak had met cadeautjes en gedichten. We hebben 3 enorm lekkere gerechten gekregen waar Wim en Meta de hele dag aan hebben gewerkt. Het voor gerecht was zalm tartaar het hoofdgerecht was friet met stukje stoofvlees en groeten natuurlijk en als laatste hebben we een heerlijk toetje gekregen gemaakt van een beetje frambozen ijs ananas en gekruimelde koek. Ondertussen hebben we alle mooie gedichten gedaan. En toen waren we ineens al 2,5 uur verder. En was het tijd om langzaam al weer naar bed te gaan.

Nog warme groeten van Job E vanuit de Cariben.