1e kerstdag!

25 december 2022

Het is de dag van de drill, waar we te horen krijgen op welke manieren we op dit schip gewond kunnen raken of voorkomen dat we dood kunnen gaan. Het is tijd voor een blog door Mirthe en JobN.

1e kerstdag, iedereen werd wakker gemaakt waarna we croissantjes en ei als ontbijt kregen. Voor het eerst begon in de ochtend onze volledige zelfstudie. Na deze studie kregen we lunch en werd er gezwommen in de zee. Happy hour begon om 13:00 tot 14:00. Later in de middag kregen we allemaal uitleg hoe het een beetje werkt hier op de boot, waaronder uitleg over de drills die we aan het eind van de middag hadden gedaan. Het alarm ging af en iedereen moest naar het main deck komen, waar we man over boord gingen oefenen.

Wim noemde 1 voor 1 al onze namen oproepen en moesten wij present roepen om te kijken of iedereen aanwezig was, de ene helft moest aan stuurboord kant en de andere helft naar bakboord kant, toen kreeg iedereen een reddingsvest aan en liepen we met z’n allen naar het voordek. Er werd ons uitgelegd hoe de emergencysuit werkt en hoe we die aantrekken. Rond zes uur gingen we eten met z´n allen en na het eten heeft iedereen wel wat voor zichzelf gedaan, waaronder spelletjes of praten op het dek. Tenslotte zijn er ankerwachten geweest ´s nachts.

Groetjes,

Mirthe en JobN