1000 mijl van Afrika én Zuid-Amerika: tijd voor….

Blog Carel en Ties

8 december, een koude dag, toch? In Nederland wel maar halverwege de Atlantische oceaan niet! Het was tijd voor de veel geanticipeerde mid-ocean swim!

We werden wakker met zo’n 1000 mijl uit de kust van Afrika en Zuid-Amerika. De ochtend verliep voorspoedig: met een normale zelfstudie en happy hour. Bij de captainspeech kregen wij te horen dat we op de helft van de oversteek zijn en door het gebrek aan wind, er ruimte was om de mid-ocean swim te gaan doen!

Binnen de kortste tijd was iedereen omgekleed en werden de eerste sprongen van de boegspriet gemaakt. Iedereen lag in het enorm heldere, blauwe water. Niet iedereen aan boord vindt zo’n sprong in de diepen plas even makkelijk, het idee dat er zo’n 5000 meter onder je zit is een gek idee. Bedenkende dat het vol kan zitten met dolfijnen, walvissen en nog talloze andere vissen. Het enige wat wij gezien hebben zijn dode drijvende zee-algen…

Nadat de mooie drone video van Ties geschoten was, er talloze foto’s en video’s waren gemaakt en iedereen weer afgekoeld was, ging de motor weer aan, en vervolgen we onze route weer richting Kourou, Frans-Guayana.

Vandaag begonnen ook de internships, gister hebben wij een lijst gemaakt met onze voorkeur voor welke rol je aan boord zou willen vervullen tijdens de ships take over. Hiervoor heeft Ties stage gelopen als bosun en Carel als kapitein. De stage kapitein begint op een later tijdstip omdat de kapitein tussen de middag slaapt. Alle andere stages vinden wel plaats tussen de middag!

Iedereen heeft het deze eerste dag van de internships erg naar zijn of haar zin gehad en kijken uit naar de volgende!

Tot schrijfs,

Ties en Carel