100+ gehaktballen gedraaid!

4 juni 2021

Beste thuisfront,

Wij zijn Robert en Luuk en zullen jullie vandaag vertellen over de gebeurtenissen van 4 juni. Wij zitten nu middenin de ship’s takeover en hebben beide een andere taak. Luuk als kok en Robert als deckhand. Hierdoor zitten wij in andere wachten en hebben we geen flauw idee wat de ander heeft gedaan dus wij zullen beiden een eigen stukje schrijven over afgelopen dag.

Robert:

Vandaag was de vierde dag dat we in een 4-8 schema werkten, waarbij je 4 uur wacht hebt en vervolgens 8 uur rust. Tijdens de wacht die ik in de ochtend had ben ik met Jonathan samen het jibnet in geweest, dit is normaal al best gaaf, maar zeker met een windkracht van rond de zeven. De hele boot ging wel 5 meter op en neer en je stond af en toe met je hele voet in het water. Wij waren hier om de knopen van het jibnet te vervangen. De meeste waren prima te doen, maar er waren erbij die aan de lage kant helemaal in het puntje vervangen moesten worden. Je zat dan met je rug naar het water, met weinig grip of houvast op de rand van de boot hellend over de zeiknat om een knoopje aan de onderkant vast te maken. Redelijk eng zou in dit geval een under statement zijn. Gelukkig was er ‘s avonds heerlijk gekookt door Luuk.

Luuk:

In de ochtend hebben we als eerste vers brood gebakken om in de middag te eten. Samen met wat soep en bladerdeeg hapjes. ‘s Avonds hebben we hutspot gemaakt met hand gedraaide gehaktballen. Voor de gehaktballen moesten we natuurlijk eerst het gehakt met allemaal lekkere kruiden kneden, dit was nog erg koud. Ik heb uiteindelijk wel 100+ gehaktballen gedraaid, waardoor iedereen er 3 kon hebben.

Nautische groetjes,

Robert en Luuk