1 april!

1 april 2021

We zijn vandaag tegen de rotsen aan gezeild en daardoor zitten wij vast op een onbewoond eiland. Op dit moment is het hele schip geëvacueerd en zien we elke minuut het schip een stukje verder naar de bodem zinken. 1 APRILLL!

Er werden vandaag natuurlijk grapjes uitgehaald, zo zagen we onze schoenen, bikini’s en drink flessen boven in de mast hangen. Ook kregen we oreo’s met tandpasta die door mensen met zin in een 10 uurtje zonder klagen werden opgegeten. Voordat iedereen beroofd werd van zijn spullen hadden we in de ochtend een rustige yoga les. Ook was er zeer negatief nieuws, want we zijn allemaal negatief getest tegen Corona. We hebben het anker opgehaald en de zeilen gezet op weg naar Union Island, waar we zaterdag weer voor anker gaan. Vandaag hebben we een les gehad van onze engineer Pim, hij heeft een uitleg gegeven over wat hij allemaal doet aan boord.

In de ochtend konden we een centrale les kiezen voor in de middag. We konden kiezen uit kompas, roest, water en communicatie. De duidelijke favoriet was communicatie. Wij kozen daar ook voor en hebben geleerd met vlaggen te seinen. We sloten de dag af met een leerzame sail watch en tosti’s, omdat we de wacht van 00:00 tot 02:00 hadden.

(Mare: Ik heb de tosti’s gemist, omdat ik onvindbaar was in mijn hangmat).

Sophie en Mare

Extra reis,
dit schooljaar!

We organiseren in 2021/2022 een extra Masterskip reis naar een heel bijzonder gebied. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Ga jij mee dit nieuwe vaargebied verkennen?