VREUGDE EN VERDRIET BIJ MASTERSKIP

En dan is het zover. De laatste plek wordt gevuld. Vandaag was dat voor reis 1. Wie kan er nog wel en wie kan er niet meer mee? En wat zijn de mogelijke oplossingen?

De reizen beginnen vol te raken. Er staan nog veel trainees op de voorlopige inschrijvingslijst maar er zijn nog meer trainees die er genoeg vertrouwen in hebben om zich definitief in te schrijven. En dan is het zover. De laatste plek wordt gevuld. Vorige week was dat voor reis 1. Deze week is de laatste plek voor reis 5 in zicht.

Dat geeft zoals altijd een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn wij van Masterskip natuurlijk blij dat onze reizen populair zijn. We hebben een lange weg afgelegd om deze geweldige vorm van buitenschools leren aan de man te brengen. Vele gesprekken mets scholen, decanen, rectoren, en partners zijn gevoerd en veel weerstand hebben we moeten overwinnen. Maar inmiddels zijn de meeste scholen positief over de toegevoegde waarde van ons onderwijsprogramma. Dus, er wordt wel een high five gegeven als er weer een reis vol is.

De ander kant is er nu ook een groep trainees is die niet mee kan op de reis van hun eerste keuze. Hoewel ze weten dit kan gebeuren, is het toch even slikken wanneer we ze inlichten. Een aantal van de trainees begint direct te verschuiven naar een andere reis die nog niet helemaal vol is of schrijft zich in voor dezelfde reis volgend jaar. En voor een aantal is dat allemaal niet mogelijk. Dat is vervelend. Want wij en alle ander Masterskippers die meegingen, weten dat het maken van een Masterkip reis zoveel waarde heeft dat we die iedereen gunnen. En dan is het niet fijn dat de reis voor iemand door plaatsgebrek niet door kan gaan.

Oplossingen

Een van de oplossingen is dat leerlingen zich ook vrijblijvend voorlopig inschrijven voor de reis van hun tweede keuze. Zo zijn ze voor twee reizen in de race. Op die manier maken ze nog steeds kans om mee te gaan. Wat wij nu veel zien is dat leerlingen zich ook inschrijven voor reis 2. Dat is de reis die start in de Cariben (18 december) en dan via de Caribische eilanden en na een lang stuk oceaanzeilen Paramaribo, Suriname op het programma heeft staan. De reden om juist voor deze reis te kiezen zijn divers:

Drie redenen om voor deze reis te kiezen:

1. Deze kost 1000 euro minder dan bijvoorbeeld reis 1. Dan weet je dus 1000 euro eerder dat je je sponsorwerving voor elkaar krijgt.

2. Er zitten 2 weken kerstvakantie in reis 2. Omdat je weet dat je de laatste dagen voor de kerstvakantie en de opstartdagen na de kerstvakantie niet al te druk bent op school ;-), ben je feitelijk maar 2 effectieve school weken niet op school. Terwijl je aan boord het avontuurlijk leren natuurlijk gewoon doorgaat. Zo heb je eerder toestemming van school.

3. Het is een reis die de ideale combinatie is tussen lang oceaanzeilen en eilanden zien. Het kan zomaar 8 dagen zeilen zijn om Paramaribo te halen. En we moeten natuurlijk ook terug.

Afsluitend zijn wij blij dat reis 1 nu vol is en raden we de trainees aan om zich ook in te schrijven voor een andere reis, waarbij reis 2 een aanrader is qua route, haalbaarheid met school en geld.

Wil je je direct vrijblijvend voorlopig inschrijven voor Reis 2? Klik dan hier.