Masterskip en corona

Komend schooljaar hebben we meer trainees dan ooit… bijna alle reizen zijn volgeboekt! Dat is toch bijzonder in deze tijd waarin alles onzeker is. En we zijn er best wel trots op 🙂 . Natuurlijk krijgen we soms wel vragen over corona; hoe gaan we dit komend schooljaar doen?

Wij gaan ‘gewoon’ door met de organisatie en de voorbereidingen voor onze reizen, de eerste reis begint op zondag 8 november. Maar we zijn ons ervan bewust dat we niet alles zelf in de hand hebben, en dat corona roet in het eten kan gooien. Zo nu en dan belt een ouder of vraagt een trainee: wat gaan jullie doen met corona? En het antwoord daarop is niet zo makkelijk te geven. De belangrijkste uitgangspunten voor ons zijn dat de veiligheid en gezondheid van onze trainees en crew voorop staat en dat we onze reizen zoveel mogelijk willen uitvoeren zoals gepland.

Als organisatie houden we continu de berichtgeving van de overheid in de gaten, op ons rederijkantoor maar ook aan boord. Komend schooljaar wordt de achtste keer dat we met de Wylde Swan het rondje Atlantische oceaan varen, in al deze jaren hebben we een enorm netwerk opgebouwd van lokale contactpersonen op de plekken waar we regelmatig komen: alle eilanden in het Caribisch gebied maar natuurlijk ook Madeira, Tenerife en de Azoren. We hebben inmiddels ook ervaring opgedaan met corona maatregelen in de verschillende landen waar we deze zomer zijn geweest. Ook hebben we bijvoorbeeld een protocol ‘gezond aan boord’ opgesteld, en al toegepast op de uitgestelde reis 5 en de zeezeilkampen die we deze zomer doen.

Kortom, er zijn geen garanties… maar we houden moed en bereiden ons op alle mogelijke scenario’s voor.