FAILLISSEMENTEN IN DE REISBRANCHE EN MASTERSKIP. HOE ZIT DAT EIGENLIJK?

Deze week zijn Thomas Cook en Neckerman volop in het nieuws. Gelukkig heeft Masterskip dit soort zaken goed geregeld...

Het beeld van reizigers die een reis hebben geboekt, betaald en de reis nu niet kunnen maken, staat ons allemaal helder voor ogen. Voor deze vakantiegangers is dit een vervelende situatie.

Leed

Het zijn van die momenten waarop anderen zich gaan afvragen: “Hoe is dat eigenlijk bij ons geregeld?” Dat geldt natuurlijk ook voor trainees en ouders bij Masterskip. Een trainee haalt soms wel 50% van de reissom voor een Masterskip reis zelf bij elkaar. Daarvoor geven we cursussen sponsorwerving en hebben we een e-book “Alles is Mogelijk”. Als een reis van Masterskip zou uitvallen en onze trainees en ouders hun reisgelden in rook zien opgaan, is er sprake van groot leed.

Partners

Masterskip is een stabiel bedrijf. Bij ons zullen insolventiepraktijken niet aan de orde komen. Toch kun je je als organisatie maar beter hierop voorbereiden. Want, hoe goed wij het ook regelen, ook wij zijn soms afhankelijk van onze partners.

Goed geregeld: Stichting depotgelden

Gelukkig heeft Masterskip hierover nagedacht. N.a.v. zaken zoals die van Thomas Cook maar ook het faillissement van de verzamelde zeilscholen onder zeilscholen nl hebben wij een stichting depotgelden Wylde Swan opgericht. De reisgelden die bij Masterskip binnen komen, komen niet direct bij ons terecht. De reisgelden komen binnen op de bankrekening van de stichting. Daar blijft dit geld staan totdat de reis werkelijk is begonnen. Dan verzoekt Masterskip aan de bestuurders van de stichting om de gelden over te maken. Als beide bestuurders akkoord zijn worden de reisgelden vanaf de stichting overgemaakt naar Masterskip.

Mooi resultaat

Het resultaat is dat reisgelden nooit kunnen worden ingezet voor andere zaken. Dat is prettig om te weten voor het team van Masterskip maar nog veel prettiger voor onze trainees en hun ouders. Zij hebben immers hard gewerkt om het geld bij elkaar te krijgen.

Andere aanbieders

Als je bij een andere partij een reis boekt raden wij aan om te vragen hoe zij omgaan met de Europese richtlijn Pakketreizen en hoe zij jouw reisgeld veilig hebben staan.

Voor meer informatie over Masterskip en onze reizen ga je naar www.masterskip.com