EEN ACHTERSTAND OP SCHOOL? LEER ZELFSTANDIG WERKEN!

Achterstand op school en Masterskip. Dan kon wel eens een hele goede combinatie zijn.

Je wilt je inschrijven voor een reis van Masterskip, maar je staat momenteel niet zo goed voor op school. Je loopt wat achter op het lesprogramma. Kan je je  dan een afwezigheid van 6 weken nu wel permitteren, en moet je nog wel meegaan…?

Een beetje achterstand

In de eerste plaats is achterstand op school natuurlijk vervelend. Als het allemaal niet zo goed wil lukken, dan geeft dat een naar gevoel. Het roept ook veel vragen bij jezelf op. Is het niveau wel geschikt voor mij, zit ik in het juiste leerjaar, val ik sociaal niet buiten de boot nu ik meer tijd vrij moet maken om weer bij te lopen? Daarnaast heb je er misschien thuis ook nog ruzie over, en je krijgt te maken met de bijkomende zorgen dat je mogelijk blijft zitten, wat een gevolg kan zijn van je situatie. Dat willen wij natuurlijk ook graag voorkomen.

Leren Leren

Laten we nu even kijken naar de voordelen van het programma dan. Want misschien zit het euvel van de achterstand niet zozeer in een verkeerd niveau, moeilijke vakken of te ingewikkeld lesmateriaal. Het is namelijk een stuk waarschijnlijker dat je nog niet zo sterk bent in zelfstandig werken. Denk daarbij aan het nemen van eigen verantwoordelijkheden en het plannen van je schoolwerk. Dat is vaker het probleem, want leerlingen worden in de basis in het juiste niveau geplaatst, maar hebben nog niet goed leren leren en komen daardoor in de problemen met het schoolsysteem.

Voorsprong door ontwikkeling

Daar is gelukkig iets aan te doen. En laat dat nou precies een aantal van de persoonlijke leerdoelen bij Masterskip zijn! Bij ons word je echt gedwongen om te leren plannen, zelfstandig te werken en je verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast besteden we aan boord veel aandacht aan je persoonlijke leerplan, afgestemd op het lesprogramma waar jij aandacht aan moet besteden. Een tocht met Masterskip is tenslotte 6 weken zeilen op een uniek zeilschip én onderwijs zoals op school. Bovendien valt er standaard een schoolvakantie in de periode dat wij op het water zijn. Je klasgenoten zijn ergens tijdens onze reis een week vrij, terwijl wij aan boord gewoon doorgaan met ons programma. Je zal daarom eerder op hen vooruitlopen dan dat je op het lesprogramma achter raakt.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om die zelfstandigheid ‘even’ aan te leren, zeker niet op deze leeftijd. Maar bij ons aan boord kun je rekenen op de ondersteuning van ons team van docenten die daarin gespecialiseerd zijn. Daarnaast begeef je je in een gezelschap van 30 andere leerlingen die met hetzelfde bezig zijn en ook die leercurve maken om zelfstandig te leren werken. De ideale omgeving voor je persoonlijke ontwikkeling!

Haal jij je achterstand ook in met Masterskip?

Wil je meer weten over masterskip in het algemeen, klik dan hier en app “info”

Benieuwd naar het Masterskipprogramma? Meld je aan voor een informatiebijeenkomst.